Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bibliotheek Welkom Box voor Oekraïense vluchtelingen

Human Interest Castricum

CASTRICUM - De oorlog in Oekraïne houdt de wereld in zijn greep. Inmiddels hebben al miljoenen burgers huis en haard verlaten om op zoek te gaan naar een veilige plek. Ook in Nederland vangen wij duizenden Oekraïense inwoners op. Bibliotheek Kennemerwaard wil graag iets doen voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Daarom heeft Bibliotheek Kennemerwaard een Welkom Box samengesteld met daarin onder andere een bon om een jaar lang gratis lid te worden van de bibliotheek. De bibliotheek biedt allerlei mogelijkheden om mensen uit Oekraïne in een veilige en rustige omgeving te ondersteunen met hun verblijf in Nederland.

Taalondersteuning
Het Taalhuis is een plek in de bibliotheek. Hier kun je meedoen met het Taalcafé. In verschillende vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn taalcafés waar anderstalige volwassenen Nederlands met elkaar kunnen oefenen. Je kunt er ook eenvoudige boeken en een makkelijke krant vinden. En er zijn ook heel veel programma’s om zelf, of met je taalmaatje, op de computer te oefenen.

Hulp bij het invullen van formulieren en meer
Met vragen over de overheid kun je terecht bij het Digitale Overheid Spot. Maar bij dit gratis inloopspreekuur kun je ook langs komen met je vragen over taal, rekenen en omgaan met de computer. Bijvoorbeeld een afspraak maken bij de gemeente of het aanvragen van DigiD. Zij helpen je hierbij. Ook kun je hulp krijgen bij het leren gebruiken van de computer.

Voorlezen aan kinderen
Jonge kinderen en hun ouders kunnen aansluiten bij bestaande voorleesactiviteiten als BiebStart en BiebStart PLUS. Iedere week zijn er voorleesmomenten in verschillende vestigingen Kinderen van 0 tot 6 jaar zijn samen met hun (groot)ouders of verzorgers van harte welkom. De ochtenden zijn gratis te bezoeken. Reserveren is niet nodig, je kunt gewoon langkomen en meedoen!

Gratis gebruik WiFi en printmogelijkheden
In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard is het mogelijk om gratis gebruik te maken van WiFi. Ook voor het uitprinten van documenten kun je in de bibliotheek terecht.

Waar verkrijgbaar
De Bibliotheek Welkom Box is verkrijgbaar in alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard en bij de gemeenten in Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum en Bergen.

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 18 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34