Afbeelding
Foto: Lucienne van der Stouwe

Kinderen gratis toegang bij Huis van Hilde tijdens Nationale Archeologiedagen

Historie Castricum

CASTRICUM - Tijdens de Nationale Archeologiedagen van 17 t/m 19 juni worden door het hele land activiteiten georganiseerd om de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie te ontsluiten voor een breed publiek. Bij archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum hebben kinderen op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni daarom gratis toegang tot het museum. 

Programma Archeologiemuseum
Huis van Hilde is natuurlijk dé plek waar je de verhalen over alle bijzondere archeologische vondsten in Noord-Holland kunt ontdekken. Met het Archeo Reisboek op zak kunnen kinderen dit weekend op reis door het verleden van de provincie. In de ArcheoHotspot kunnen ze op zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur in de huid van een archeoloog kruipen en helpen met een beerput sorteren. Zaterdag is ook Oneindig Noord-Holland aanwezig met een archeologiequiz en de nieuwe verhalenkaart waarop je precies kunt zien wat zich vroeger bij jou in de buurt heeft afgespeeld. Op zondag 19 juni kun je je bezoek aan Huis van Hilde combineren met de zoekwedstrijd van Oud-Castricum waarbij kinderen van 6-15 jaar van 14.00 – 16.00 uur met de metaaldetector kunnen speuren naar oude munten.

Hoogovenskelet
Tijdens de Nationale Archeologiedagen onthult Huis van Hilde tevens een tijdelijke vitrine rond het thema ‘Oude vondsten, nieuwe inzichten’ met als uitgelicht object de schedel van het hoogovenskelet dat in de jaren ‘60 van de vorige eeuw is gevonden op het terrein van de hoogovens. Nieuwe onderzoekstechnieken hebben geleid tot nieuwe inzichten over dit skelet die in de presentatie bij de vitrine worden toegelicht.

Kinderen gratis toegang
De Nationale Archeologiedagen zijn bedoeld om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken voor het grote publiek. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om kennis te maken met archeologie, hebben kinderen t/m 17 jaar tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni gratis toegang bij archeologiemuseum Huis van Hilde. Ook met een Museumkaart is de toegang voor het museum gratis.

Huis van Hilde is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.huisvanhilde.nl.

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 7 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 10 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 14 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00