Backum Brass tijdens het concours in Drachten
Backum Brass tijdens het concours in Drachten Foto: aangeleverd

Donateursconcert Emergo

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Op zaterdag 1 april houdt muziekvereniging EMERGO haar donateursavond in Sporthal De Bloemen in Castricum. Vanwege de vele orkesten die de vereniging inmiddels rijk is begint de avond om 19.30 uur. Voor donateurs is de toegang gratis. Voor belangstellenden die nog geen donateur zijn van Emergo is deze avond een goede gelegenheid om kennis te maken met de vereniging.

Elke vereniging heeft zijn tradities. Bij Emergo is de jaarlijkse donateursavond één van de tradities die vereniging koestert. Alle orkesten zullen deze avond met een kort optreden laten zien, maar vooral laten horen, waartoe zij in staat zijn. 

Eén van de orkesten die voor u zal optreden is de brassband Backum Brass. Op 11 maart nam de band deel aan het concours in theater De Lawei in Drachten. Er deden dit keer 20 orkesten mee en de brassband van Emergo kwam uit in de tweede divisie. Onder de bezielende leiding van dirigent Harmen Cnossen, oud-dirigent van de Marinierskapel, behaalde de band voor de uitvoering van Penlee van Simon Dobson, Sleep van Eric Whitacre en Lake of the Moon van Kevin Houben maar liefst 95 van de maximaal 100 punten. Dat betekende niet alleen het hoogst aantal punten van alle deelnemende orkesten, maar ook promotie naar de eerste divisie. 

Naast Backum Brass zullen ook het opleidingsorkest, het fanfare orkest, het dagorkest en de big band voor u optreden. Het fanfare orkest, onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, heeft speciaal voor het donateursconcert een bijzonder muziekstuk uitgekozen. Het werk AHAB is een combinatie van gesproken woord en muziek. Acteur en zanger Frans Limburg vertelt het verhaal van de legendarische kapitein Ahab uit het beroemde boek over de walvis Moby Dick. Het verhaal wordt daarbij ondersteund door de muziek van het fanfare orkest.

Kortom, er valt op 1 april muzikaal weer veel te genieten bij muziekvereniging Emergo. Het bestuur en leden van de vereniging hopen dan ook dat veel donateurs, maar ook zij die dat overwegen te worden, in de gelegenheid zullen zijn om het concert te bezoeken.

Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 5 uur geleden
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 10 uur geleden
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00
Afbeelding
Onderhoud pont Akersloot duurt langer 24 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 mei, 12:56
Afbeelding
Waarnemend burgemeester Castricum benoemd 24 mei, 08:57