Backum Brass tijdens het concours in Drachten
Backum Brass tijdens het concours in Drachten Foto: aangeleverd

Donateursconcert Emergo

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Op zaterdag 1 april houdt muziekvereniging EMERGO haar donateursavond in Sporthal De Bloemen in Castricum. Vanwege de vele orkesten die de vereniging inmiddels rijk is begint de avond om 19.30 uur. Voor donateurs is de toegang gratis. Voor belangstellenden die nog geen donateur zijn van Emergo is deze avond een goede gelegenheid om kennis te maken met de vereniging.

Elke vereniging heeft zijn tradities. Bij Emergo is de jaarlijkse donateursavond één van de tradities die vereniging koestert. Alle orkesten zullen deze avond met een kort optreden laten zien, maar vooral laten horen, waartoe zij in staat zijn. 

Eén van de orkesten die voor u zal optreden is de brassband Backum Brass. Op 11 maart nam de band deel aan het concours in theater De Lawei in Drachten. Er deden dit keer 20 orkesten mee en de brassband van Emergo kwam uit in de tweede divisie. Onder de bezielende leiding van dirigent Harmen Cnossen, oud-dirigent van de Marinierskapel, behaalde de band voor de uitvoering van Penlee van Simon Dobson, Sleep van Eric Whitacre en Lake of the Moon van Kevin Houben maar liefst 95 van de maximaal 100 punten. Dat betekende niet alleen het hoogst aantal punten van alle deelnemende orkesten, maar ook promotie naar de eerste divisie. 

Naast Backum Brass zullen ook het opleidingsorkest, het fanfare orkest, het dagorkest en de big band voor u optreden. Het fanfare orkest, onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, heeft speciaal voor het donateursconcert een bijzonder muziekstuk uitgekozen. Het werk AHAB is een combinatie van gesproken woord en muziek. Acteur en zanger Frans Limburg vertelt het verhaal van de legendarische kapitein Ahab uit het beroemde boek over de walvis Moby Dick. Het verhaal wordt daarbij ondersteund door de muziek van het fanfare orkest.

Kortom, er valt op 1 april muzikaal weer veel te genieten bij muziekvereniging Emergo. Het bestuur en leden van de vereniging hopen dan ook dat veel donateurs, maar ook zij die dat overwegen te worden, in de gelegenheid zullen zijn om het concert te bezoeken.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57