Afbeelding
Foto: Siem Meijne

Judas & Jezus, Akersloot maakt zich op voor eigen Passion

Cultuur Akersloot

AKERSLOOT - Het Aquariuskoor brengt het passieverhaal in de vorm van een eigentijdse musical. Het verhaal wordt verteld door José van Diepen en bevat maar liefst 20 popsongs geheel in het Nederlands gezongen. Ester Hopstaken-Krom maakte wederom de koorarrangementen en er wordt muzikaal mede begeleid door de grotendeels Akersloter band de Hünkermannen, waar het koor erg blij mee is.

Songs van onder andere: De Dijk, Racoon, Diggy Dex, Bløf, Tina Turner, Hazes, Pink Floyd, 3J’s en zelfs van Queen komen voorbij. De laatste zang en toneel repetities komen er aan, de voorbereidingen voor het decor, licht en geluid zijn in volle gang.

Jezus wordt wederom gespeeld door Rob Dekker, die al meerdere keren een van de hoofdrollen speelde. Daar moet een krachtige Judas tegenover staan, en een Judas heeft het Aquariuskoor ook zeker in huis. Margreth Graas vertolkt de rol van Judas, een krachtige, eigenzinnige vrouw met een prachtige stem. Misschien is deze passion een eyeopener voor de casting van ‘the Passion’. Judas pleegt verraad, maar wat zou je zelf gedaan hebben in die situatie. En Jezus staat die open voor kritiek? Het verhaal wordt van verschillende kanten
belicht en is wederom geschreven door Corrie Kerssens.

De choreografie, door Sandra Eriks, zit er goed in, het koor swingt en zingt alsof ze nooit iets anders doen. Mede door de inzet van zoveel vrijwilligers is de entree slechts € 7,50. De spelers zijn leden uit het koor, maar ook heeft Aquarius beroep kunnen doen op enkele gastspelers: Maria Magdalena, gespeeld door Linda Betjes, kan zij haar oude leventje achter zich laten, en een nieuwe start maken? Of blijft haar verleden haar achtervolgen. Pontius Pilates, gespeeld door Jeroen Rekveld, is hij in staat om een rechtvaardig oordeel te vellen? Of staat deze leider niet zo stevig in zijn slangeleren schoentjes? Het verhaal wordt verteld, gespeeld maar ook gezongen de songs passen naadloos in het verhaal.

Het beloven weer mooie voorstellingen te worden op:
Vrijdag 24 maart & Zaterdag 25 maart
Vrijdag 31 maart & Zaterdag 1 april

Voor alle voorstellingen zijn nu nog kaarten verkrijgbaar, eventueel ook aan de deur. Toegangskaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Marskramer Velzeboer. De voorstellingen zijn in de Jacobuskerk aan de Julianaweg in Akersloot en beginnen om 20.00 uur. Om 19.30 gaat de kerk open.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57