Zaterdag 18 maart wordt er een lenteconcert gegeven in Heeren van Limmen.
Zaterdag 18 maart wordt er een lenteconcert gegeven in Heeren van Limmen. Foto: aangeleverd

Lenteconcert Harmonie Excelsior Limmen

Cultuur Limmen

LIMMEN - Zaterdag 18 maart aanstaande zal Harmonie Excelsior, onder leiding van Ruud Pletting, een Lenteconcert geven in Heeren van Limmen. Bij dit concert zal ook de Slagwerkwerkgroep, onder leiding van Floris van Tol, te zien en te horen zijn.

De Slagwerkgroep gaat na het zeer succesvol verlopen Jubileumconcert van 21 januari gedeeltelijk op herhaling. Dus ook op het Lenteconcert wordt de muziek van de Slagwerkgroep weer ondersteund met beeldmateriaal dat door Peter Valkering wordt verzorgd. Je kunt dus opnieuw genieten van bijvoorbeeld ‘Arcade’ van Duncan Laurence en van ‘Soldier On’ van Direct. Maar ook spectaculaire filmmuziek zoals ‘Crimson Tide’ en ‘Zorro’ met soliste Lisanne Britton staan weer op het programma. Natuurlijk mag de herkenningsmelodie van de ‘Formule 1’ niet ontbreken en ondanks dat de voorbereidingstijd tussen het Jubileumconcert en het Lenteconcert beperkt is heeft de Slagwerkgroep muziek uit de ‘Game of Thrones’ nieuw op het repertoire.

Het repertoire van het harmonieorkest op dit Lenteconcert is ook heel gevarieerd: van het exotische, kleurrijke ‘Persis’ tot de stevige klanken van ‘Deep Purple’. Word meegezogen in het verhaal van David en Goliath in het muziekwerk ‘the Glory of David’, waarin David uiteindelijk triomfeert. Maar ook musicalmuziek uit Chess en de swingende ritmes van Phil Collins komen aan bod.

Om 20.00 uur zal het concert zijn aanvang hebben, om 19.45 uur is Heeren van Limmen al open voor publiek. De toegang is gratis.

Mocht je aangestoken worden door het enthousiasme en de gezelligheid van Excelsior, schroom dan niet en meld je aan als lid van de Muziekvereniging. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze website www.excelsiorlimmen.nl, de Facebookpagina of het Instagramaccount.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 20 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 23 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52