Zaterdag 18 maart wordt er een lenteconcert gegeven in Heeren van Limmen.
Zaterdag 18 maart wordt er een lenteconcert gegeven in Heeren van Limmen. Foto: aangeleverd

Lenteconcert Harmonie Excelsior Limmen

Cultuur Limmen

LIMMEN - Zaterdag 18 maart aanstaande zal Harmonie Excelsior, onder leiding van Ruud Pletting, een Lenteconcert geven in Heeren van Limmen. Bij dit concert zal ook de Slagwerkwerkgroep, onder leiding van Floris van Tol, te zien en te horen zijn.

De Slagwerkgroep gaat na het zeer succesvol verlopen Jubileumconcert van 21 januari gedeeltelijk op herhaling. Dus ook op het Lenteconcert wordt de muziek van de Slagwerkgroep weer ondersteund met beeldmateriaal dat door Peter Valkering wordt verzorgd. Je kunt dus opnieuw genieten van bijvoorbeeld ‘Arcade’ van Duncan Laurence en van ‘Soldier On’ van Direct. Maar ook spectaculaire filmmuziek zoals ‘Crimson Tide’ en ‘Zorro’ met soliste Lisanne Britton staan weer op het programma. Natuurlijk mag de herkenningsmelodie van de ‘Formule 1’ niet ontbreken en ondanks dat de voorbereidingstijd tussen het Jubileumconcert en het Lenteconcert beperkt is heeft de Slagwerkgroep muziek uit de ‘Game of Thrones’ nieuw op het repertoire.

Het repertoire van het harmonieorkest op dit Lenteconcert is ook heel gevarieerd: van het exotische, kleurrijke ‘Persis’ tot de stevige klanken van ‘Deep Purple’. Word meegezogen in het verhaal van David en Goliath in het muziekwerk ‘the Glory of David’, waarin David uiteindelijk triomfeert. Maar ook musicalmuziek uit Chess en de swingende ritmes van Phil Collins komen aan bod.

Om 20.00 uur zal het concert zijn aanvang hebben, om 19.45 uur is Heeren van Limmen al open voor publiek. De toegang is gratis.

Mocht je aangestoken worden door het enthousiasme en de gezelligheid van Excelsior, schroom dan niet en meld je aan als lid van de Muziekvereniging. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze website www.excelsiorlimmen.nl, de Facebookpagina of het Instagramaccount.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 3 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01