Afbeelding
Foto: aangeleverd

Mariëlle Koeman met Trio Jos van Beest in Het Kombof

Cultuur De Woude

DE WOUDE - Zondagmiddag 15 januari aanvang 15.00 uur in restaurant Het Kombof treedt zangeres Mariëlle Koeman op samen met het trio van pianist en echtgenoot Jos van Beest.

Mariëlle Koeman legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben. Zo brengt zij een breed repertoire uit het onuitputtelijke ‘American Songbook”, welke zij op geheel eigen wijze vertolkt. Opvallend hierbij is ook haar diversiteit in talen. Zo vertolkt zij songs in het Portugees, Spaans en zingt zij Franz Lehar’s ‘Dein ist mein ganzes herz’ in het jazzy Duits. Verder vertolkt zij ‘songs’ van haar repertoire in het Frans Engels en zelfs in het Nederlands. 

Haar debuut album ‘From the heart’ werd in 2002 in Japan met succes uitgebracht en ontving lovende kritieken. Ook stond haar album weken lang met een nummer één notering in de internationale HMV Charge. “Mariëlle heeft een zeer eigen ‘signature’ waarmee zij ‘in de song’ kruipt’, waarmee zij zich onderscheidt als zangeres met haar eigen stijl”, zo sprak ‘First Lady of Jazz’ Rita Reys eens lovend over haar. Inmiddels heeft Mariëlle Koeman zes albums op haar naam staan, welke allemaal zijn uitgebracht door haar vaste platenmaatschappij in Japan.

Pianist Jos van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er inmiddels 16 albums van hem uitgebracht in Japan door zijn vaste platenmaatschappij Atelier Sawano. Hij ontving zelfs de titel ‘Dutch Best – selling artist’ in Japan en zijn album ‘The Ginza Shuffle’ werd tot ‘Masterpiece’ uitgeroepen. Jos van Beest presenteerde voor DJAZZ-TV (onderdeel van het Ziggo-pakket) een programma getiteld ‘Focus on vocal jazz’. Enkele jaren geleden gaf Jos van Beest met zijn gelijknamige Trio een groot concert in The Osaka Municipal Museum of Arts op uitnodiging van het Japanse gouvernement in Osaka Japan.

Komt op tijd want vol is vol en de entree is vrij.
Restaurant Het Kombof, Woude 32 A, op De Woude.

Line-up:
Marielle Koeman – zang,
Jos van Beest – piano,
Hans Mantel – bas,
Ben Schroder – drums

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 20 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 23 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52