Afbeelding
Foto: aangeleverd

Mariëlle Koeman met Trio Jos van Beest in Het Kombof

Cultuur De Woude

DE WOUDE - Zondagmiddag 15 januari aanvang 15.00 uur in restaurant Het Kombof treedt zangeres Mariëlle Koeman op samen met het trio van pianist en echtgenoot Jos van Beest.

Mariëlle Koeman legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben. Zo brengt zij een breed repertoire uit het onuitputtelijke ‘American Songbook”, welke zij op geheel eigen wijze vertolkt. Opvallend hierbij is ook haar diversiteit in talen. Zo vertolkt zij songs in het Portugees, Spaans en zingt zij Franz Lehar’s ‘Dein ist mein ganzes herz’ in het jazzy Duits. Verder vertolkt zij ‘songs’ van haar repertoire in het Frans Engels en zelfs in het Nederlands. 

Haar debuut album ‘From the heart’ werd in 2002 in Japan met succes uitgebracht en ontving lovende kritieken. Ook stond haar album weken lang met een nummer één notering in de internationale HMV Charge. “Mariëlle heeft een zeer eigen ‘signature’ waarmee zij ‘in de song’ kruipt’, waarmee zij zich onderscheidt als zangeres met haar eigen stijl”, zo sprak ‘First Lady of Jazz’ Rita Reys eens lovend over haar. Inmiddels heeft Mariëlle Koeman zes albums op haar naam staan, welke allemaal zijn uitgebracht door haar vaste platenmaatschappij in Japan.

Pianist Jos van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er inmiddels 16 albums van hem uitgebracht in Japan door zijn vaste platenmaatschappij Atelier Sawano. Hij ontving zelfs de titel ‘Dutch Best – selling artist’ in Japan en zijn album ‘The Ginza Shuffle’ werd tot ‘Masterpiece’ uitgeroepen. Jos van Beest presenteerde voor DJAZZ-TV (onderdeel van het Ziggo-pakket) een programma getiteld ‘Focus on vocal jazz’. Enkele jaren geleden gaf Jos van Beest met zijn gelijknamige Trio een groot concert in The Osaka Municipal Museum of Arts op uitnodiging van het Japanse gouvernement in Osaka Japan.

Komt op tijd want vol is vol en de entree is vrij.
Restaurant Het Kombof, Woude 32 A, op De Woude.

Line-up:
Marielle Koeman – zang,
Jos van Beest – piano,
Hans Mantel – bas,
Ben Schroder – drums

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 16 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57