Afbeelding
Foto: Marina Pronk

Fatum in Bakkum

Cultuur Bakkum

BAKKUM - In het weekend van 13, 14 en 15 januari is de expositie ‘fatum’ te beleven bij Open Atelier Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg in Bakkum. Iedereen is van 13.00 tot 18.00 uur welkom!

Met ‘fatum’ ofwel levenslot, beschikking, toeval of voorzienigheid, diept het kunstenaarsduo het thema ‘What if…’ verder uit. Wat als het lot een andere pad voor jou in gedachten had, jouw kribbe op een andere plek had gestaan of die bepalende ontmoeting niet had plaatsgevonden? Waar zou je zijn? Wat zou je doen? Wie zou je zijn?

Fatum is precies wat Marina al in 2009 verbeeldde in haar fotoserie ‘Evolution’. Ze creëerde een ‘nieuwe wereld’ in haar studio en huurde model Esther van den Eijnde en abstract schilderes Brigitte Duin in. Het resultaat ‘Evolution’ lijken scenes in ‘verwegistan’ maar is gewoon hier in ons eigen dorp maar wel anders. De foto’s zijn onderdeel van de expositie ‘fatum’ gecombineerd met recente en eerdere schilderijen van Sabrina Tacci en beelden en foto’s van Marina Pronk.

Live muziek
Ook hier nam fatum het heft in handen. Het geplande optreden kon niet doorgaan omdat een muzikant zich blesseerde bij een val. Marian Huiberts die de muzikale programmering voor Atelier Marina & Sabrina regelt, bleek opnieuw vindingrijk. Ze heeft alles op alles gezet om een alternatieve muzikale invulling te realiseren en dat is gelukt.. en hoe!

Zondag 15 januari speelt Bakkums gelegenheidsduo Gerard Jan Heering (gitaar, zang en dwarsfluit) en Melanie Mehrer (cello en gitaar) in de expositie van Marina & Sabrina. Samen brengen ze mooie balkan- en luisterliedjes maar ook klassiek. Multi-instrumentalist en theatermaker Gerard Jan, ooit werkzaam bij Cirque du Soleil, vormt de basis van dit muzikale programma. Hij brengt eigen liedjes en liedjes die hij zich eigen heeft gemaakt in vooral Latijns Amerikaanse stijl.

Het optreden start rond 15.30 uur. Toegang, een natje en een droogje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 1 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 5 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 21 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52