Afbeelding
Foto: aangeleverd

Eerste concert Dag Orkest Emergo

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Op zondagmiddag 27 november organiseert het Dag Orkest van Emergo (‘DOE’) in Theater Koningsduyn: een zondagmiddagmatinee. 

Het Dag Orkest Emergo is als harmonieorkest als laatste loot aan de stam van de Fanfare Emergo toegevoegd. Zoals de naam ‘Dag Orkest’ al aangeeft wordt er overdag gerepeteerd. Drie jaar geleden is ‘DOE’ opgericht. In aanvang begon ‘DOE’ met 22 enthousiaste aspirant-leden, veelal gepensioneerd, en daarom in de gelegenheid om overdag te repeteren. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest van momenteel 33 sterk gemotiveerde muzikanten. 

Eindelijk is het dan zover: het zelfstandig verzorgen van een compleet, luchtig en ontspannen concert. Een lang gekoesterde wens, die steeds door de coronaperikelen moest worden uitgesteld. ‘DOE’ mocht eerder onderdeel zijn van het donateursconcert van de fanfare en tijdens het buitenoptreden tijdens de 5 mei viering, alsook tijdens de jaarlijkse Kunstfietsroute voor het Huis van Hilde. Maar nu is het er dan toch van gekomen. Het Dag Orkest geeft op 27 november zijn eerste echte concert. Het wordt een luchtig, gevarieerd programma, waarbij de gezelligheid voorop staat. Dat allemaal o.l.v. dirigent Henk Veldt, die elke dinsdagmorgen de orkestleden weer weet te enthousiasmeren. 

De bewoners van Castricum zijn van harte uitgenodigd voor het concert op zondag 27 november, locatie: theaterzaal Koningsduyn/Geesterhage, aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. De toegang is gratis. Een donatie wordt zeer gewaardeerd.

 Een Dag Orkest is altijd op zoek naar nieuwe leden. Is het wat voor u?