Afbeelding
Foto: aangeleverd

Eerste concert Dag Orkest Emergo

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Op zondagmiddag 27 november organiseert het Dag Orkest van Emergo (‘DOE’) in Theater Koningsduyn: een zondagmiddagmatinee. 

Het Dag Orkest Emergo is als harmonieorkest als laatste loot aan de stam van de Fanfare Emergo toegevoegd. Zoals de naam ‘Dag Orkest’ al aangeeft wordt er overdag gerepeteerd. Drie jaar geleden is ‘DOE’ opgericht. In aanvang begon ‘DOE’ met 22 enthousiaste aspirant-leden, veelal gepensioneerd, en daarom in de gelegenheid om overdag te repeteren. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest van momenteel 33 sterk gemotiveerde muzikanten. 

Eindelijk is het dan zover: het zelfstandig verzorgen van een compleet, luchtig en ontspannen concert. Een lang gekoesterde wens, die steeds door de coronaperikelen moest worden uitgesteld. ‘DOE’ mocht eerder onderdeel zijn van het donateursconcert van de fanfare en tijdens het buitenoptreden tijdens de 5 mei viering, alsook tijdens de jaarlijkse Kunstfietsroute voor het Huis van Hilde. Maar nu is het er dan toch van gekomen. Het Dag Orkest geeft op 27 november zijn eerste echte concert. Het wordt een luchtig, gevarieerd programma, waarbij de gezelligheid voorop staat. Dat allemaal o.l.v. dirigent Henk Veldt, die elke dinsdagmorgen de orkestleden weer weet te enthousiasmeren. 

De bewoners van Castricum zijn van harte uitgenodigd voor het concert op zondag 27 november, locatie: theaterzaal Koningsduyn/Geesterhage, aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. De toegang is gratis. Een donatie wordt zeer gewaardeerd.

 Een Dag Orkest is altijd op zoek naar nieuwe leden. Is het wat voor u? 

Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 16 uur geleden
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 20 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 23 uur geleden 1
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34
Afbeelding
Open dagen voortgezet onderwijs 25 jan, 09:01
Afbeelding
Venijnige vork bij SV Vredeburg 24 jan, 15:57
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 jan, 12:34
Afbeelding
Werkzaamheden winkelcentrum Geesterduin 24 jan, 09:02
Afbeelding
Derde editie Puzzelchallenge Akersloot 23 jan, 15:59
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek 23 jan, 12:39
Afbeelding
Inbraken, aanrijding en onrust bij het station 23 jan, 10:03