Afbeelding
Foto: Jostijn Ligtvoet

Cabaretier Jochen Otten doet ‘zijn stinkende best’

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Zaterdag 26 november speelt cabaretier Jochen Otten, vooral bekend van het hilarische TV sketch-programma Sluipschutters, z’n comedy-voorstelling ‘Zijn stinkende best’ in Theater Koningsduyn Geesterhage. Jochen: “Het is een programma waarin ik de meest hilarische stukken uit mijn oeuvre verzameld heb. Het is een soort BEST OF, met ook nieuwe stukken. Het is een stand-up-special over hoe ontroerend het is dat iedereen zijn stinkende best doet. En hoe pijnlijk het is dat dat soms niet genoeg is. En dat we daar samen in een theaterzaal alleen nog maar om kunnen lachen.”

Jochen: “Ik heb de laatste jaren door Sluipschutters en mijn groeiende bekendheid in de theaters zoveel nieuwe fans erbij gekregen die vragen of mijn eerdere programma’s ergens te bekijken zijn. Daarom haalde ik voor dit cabaret-programma veelal tijdloze grappen uit vier eerdere voorstellingen en koos de verhalen die mij nog steeds diep raken en waar ik nog steeds heel hard om kan lachen. Voor mij een prachtige zoektocht door mijn eigen grappen heen, naar hoe ik en mijn generatie zich door de tijd heen worstelen.”

Jochen Otten kijkt in de voorstelling ‘Zijn stinkende best’ naar zichzelf en zijn eigen generatie. Een generatie die het moeilijk heeft met het niet kunnen inlossen van de veel te hoge verwachtingen en de belachelijke eisen die ze stelt aan het leven. Generatie nix. De patatgerenatie. Een generatie die de scheefgroei niet wil zien, en denkt dat ze overal recht op heeft. Jochen zal zijn stinkende best doen om die bubbel door te prikken.

De pers schreef over deze voorstelling: “Tomeloze energie […] grove grappen en gelukkig een flinke dosis zelfspot”, aldus het Brabants Dagblad. En de theaterkrant schreef: “Een onafgebroken stroom aan goed materiaal”

Zaterdagavond 26 november 20:00 uur | Theater Koningsduyn Geesterhage Castricum | Jochen Otten met ‘Zijn stinkende best’ | Meer info & kaarten: www.geesterhage.nl.