Afbeelding
Foto: Marina Pronk op Facebook

Open Atelier Marina & Sabrina ‘What if…?’

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Op 12 en 13 november staan de deuren van de van Oldenbarneveldweg in Bakkum waar schilderes Sabrina Tacci en beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk atelier houden, weer wagenwijd open en iedereen is bijzonder welkom. 

Hoe zou het zijn als alles wat nu recht, krom is? Stel alles wat nu klein is, groot wordt en vice versa of wat je niet lust onweerstaanbaar wordt. Alle bomen worden mensen en wij worden boom. Wat is ons voorland dan? What if… is onuitputtelijk maar er wordt slechts hier en daar een hapje van genomen in de spiksplinternieuwe expositie ‘What if… ?’. Zo laat Marina enkele foto’s van haar serie ‘Vertakking’ zien waarin vrouw en boom samenvloeien en toont haar prilste werk ‘Schaal III en IV’ waarin jute dat niet is en vloeibaar vast blijkt. 

Live muziek
Voorlopig is het elke 2e zondag van de maand feest bij Marina & Sabrina. Marian Huiberts, de welbekende Castricumse saxofoniste en vaste gast van de exposities heeft de muzikale programmering van de open weekenden ter hand genomen. Op zondag de 13e brengen Hugo Koeman en Dick Tuninga het thema ‘What if…?’ muzikaal tot leven. Wat als een bekende song toch even anders gaat? Hugo en Dick vormen samen de harde kern van 2HD. Ze zijn avontuurlijk muzikaal en gaan graag met een song van bijvoorbeeld Joe Jackson, the Stones, the Beatles, Zucchero, Doe maar of Thé Lau creatief, avontuurlijk en muzikaal aan de haal. Niet omdat een nummer of arrangement akoestisch niet uitvoerbaar is, maar vooral omdat het een heerlijke uitdaging is. Hugo (zang, percussie) en Dick (zang, akoestische gitaar) maken beiden al 55 jaar muziek in professionele bands en met elkaar. Zondag 13 november spelen ze van 14.30  tot 17.00 uur bij Open Atelier Marina & Sabrina en iedereen is van harte welkom! Een natje, droogje en de toegang is gratis. Een kleine bijdrage voor de band is fijn.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57