V.l.n.r: Katalin Somogyi, Dirk van Egmond, Ronald Schollaart, Edith Heldoorn, Iwan van Amsterdam. Op de foto ontbreken: Wendy Leonards, Joost Doodeman, Ineke Bos, Lijda Talboom, Dick Kloosterboer.
V.l.n.r: Katalin Somogyi, Dirk van Egmond, Ronald Schollaart, Edith Heldoorn, Iwan van Amsterdam. Op de foto ontbreken: Wendy Leonards, Joost Doodeman, Ineke Bos, Lijda Talboom, Dick Kloosterboer. Foto: Anja Rodenburg

Orgelconcert met zeven organisten in Castricum

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Zondag 2 oktober geven maar liefst zeven organisten, één fluitiste en twee sopranen een concert in de Pancratiuskerk in Castricum. 

Het is inmiddels een traditie geworden dat de organisten van de Pancratiuskerk  ieder jaar gezamenlijk een concert geven. Dit gebeurt dit jaar voor de tiende keer; een jubileum dus! De organisten zijn: Dirk van Egmond, Dick Kloosterboer, Joost Doodeman, Wendy Leonards, Iwan van Amsterdam, Katalin Somogyi en Ronald Schollaart. Verder werken aan het concert mee de fluitiste Edith Heldoorn en de sopranen Lijda Talboom en Ineke Bos.  

Ook dit jaar is het weer een zeer gevarieerd programma, waaronder de beroemde mars ‘Pomp and Circumstance’ van Edward Elgar die vierhandig zal worden gespeeld. Het beroemde lied ‘Land of Hope and Glory’ dat in de mars voorkomt, mag daarbij natuurlijk door iedereen uit volle borst worden meegezongen. 

Het concert begint om 15.00 uur. Er is een pauze met koffie en thee en na afloop van het concert is een deurcollecte. Het adres van de Pancratiuskerk is Dorpsstraat 113 in Castricum.