Silence
Silence Foto: Marina Pronk

Monumentenweekend bij Marina & Sabrina

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september van 11.00 tot 18.00 uur staan de deuren van de galerie waar schilderes Sabrina Tacci en beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk atelier houden, weer open voor publiek. Het is vrije toegang en iedereen is van harte welkom! Het kunstenaarsduo heeft een intrigerende expositie met als titel ‘light and darkness’ samengesteld waarin dit thema zowel letterlijk als figuurlijk wordt verbeeld.

De monumentale Villa aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum huisvestte oorspronkelijk de adjunct-directeur van psychiatrisch centrum Duin en Bosch maar is al zo’n twintig jaar eigendom van de familie Pronk. Het woongedeelte bevindt zich op de bovenste twee etages en de begane grond staat geheel ten dienste van de kunst. Sinds vijf jaar werken Marina & Sabrina hier samen waarbij ze steeds nieuwe creaties combineren met eerder werk. In de beeldentuin zijn, behalve de beelden van Marina ook de indrukwekkende installaties van CAKtwo te zien, het kunstenaarscollectief waarin Marina al elf jaar samenwerkt met Berend Wijers en Fred Boon.

Muziek Tuinen Festival
Dat is nog niet alles want in en rond dit monument is meer creatieve interactie gaande. Op zondag 11 september is de beeldentuin ook onderdeel van het Muziek Tuinen Festival en neemt de Noord-Hollandse groep Villa Rosie je mee in een wervelwind van verkwikkende luisterliedjes. De vier muzikanten Miranda Zuurbier (zang en accordeon), Michel (gitaar), Vincent (contrabas) en Mark (mandoline, gitaar en steelguitar) hebben er lol in eigen en eigenzinnige Nederlandstalige liedjes te maken en musiceren en repeteren bijna wekelijks tussen de werken van Marina & Sabrina. Op 11 september speelt Villa Rosie om 11.30, 12.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur steeds setjes van 40 minuten. Een lied dat ze zeker ten gehore zullen brengen is één van hun recente composities, geïnspireerd op Marina’s gelijknamige beeld ‘Silence’.


Villa Rosie
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 16 minuten geleden
Afbeelding
Samen2 Maatjesvrijwilliger: Verbinden en Ondersteunen 3 uur geleden
Afbeelding
Nomineren Erfgoedvrijwilligersprijs 2023 20 uur geleden
Afbeelding
Muziektuinen Festival goed bezocht video gisteren
Afbeelding
Superweekend bij Castricumse Rugbyclub 21 sep., 09:02
Afbeelding
37e AMAK-loop op 24 september 20 sep., 18:59 1
Afbeelding
Ontmoet event in sporthal de Enterij in Limmen 20 sep., 15:54
Afbeelding
Wereld Alzheimer Dag 20 sep., 12:01
Afbeelding
N203 ook dicht in nacht van 20-21 september 20 sep., 07:59
Afbeelding
Bijeenkomst over fietsverkeersregels in Castricum 19 sep., 19:01
Afbeelding
Schaakvereniging Vredeburg weer van start 19 sep., 15:43
Afbeelding
Kom gezellig buiten spelen! 19 sep., 12:01