Erik Klein Schiphorst.
Erik Klein Schiphorst. Foto: aangeleverd

Kunst om naar te kijken of te laten bewegen op De Woude

Cultuur De Woude

DE WOUDE - Op 20 en 21 augustus van 12.00 - 17.00 uur exposeert Erik Klein Schiphorst in en om het kerkje De Kemphaan op eiland De Woude.

 “’Happy stuff with a smile” zegt hij over zijn in het oog springende objecten. In gangbare termen: scrap art, metal art, kinetic art en lichtobjecten, om naar te kijken, maar ook om ze zelf te laten bewegen. “De prachtige locatie op De Woude, het kerkje en ook de aanliggende tuin, vormt een unieke entourage voor mijn tuinobjecten en beelden. Een mooi stukje Nederland”.

Erik, stammend uit een creatief Heiloo’s gezin van allemaal makers en verzinners, begon 35 jaar geleden na zijn opleiding als bloemsierkunstenaar-meesterbinder een onderneming in gedroogde natuurlijke materialen, gevolgd door een carrière als trendstylist, en standbouw-ontwerper. Daarnaast ontwierp en maakte hij 15 jaar lang de Keukenhof Inspiratietuinen.

Sinds 2019 stort hij zich volledig op het maken van vrij werk. Deze switch heeft zijn artistieke ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. “Het begint allemaal met een idee of materialen die ik in handen krijg. Op vakantie in Wales vond ik een oude brandblusser en handboormachine. Nooit kunnen bedenken dat uit deze combinatie het bewegende object Best Friends zou ontstaan: twee vissen, een kleine en een grote die met elkaar bewegen” vertelt Erik. “Gewoon lassen, slijpen, kloppen, branden, verven en vergulden tot er een object ontstaat waar ik blij van word. Op instagram: erik_klein_schiphorst en op www.kleinschiphorstdesign.nl is een impressie van zijn werk te vinden.

'Good Luck'.
Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 1 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 5 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 21 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52