Erik Klein Schiphorst.
Erik Klein Schiphorst. Foto: aangeleverd

Kunst om naar te kijken of te laten bewegen op De Woude

Cultuur De Woude

DE WOUDE - Op 20 en 21 augustus van 12.00 - 17.00 uur exposeert Erik Klein Schiphorst in en om het kerkje De Kemphaan op eiland De Woude.

 “’Happy stuff with a smile” zegt hij over zijn in het oog springende objecten. In gangbare termen: scrap art, metal art, kinetic art en lichtobjecten, om naar te kijken, maar ook om ze zelf te laten bewegen. “De prachtige locatie op De Woude, het kerkje en ook de aanliggende tuin, vormt een unieke entourage voor mijn tuinobjecten en beelden. Een mooi stukje Nederland”.

Erik, stammend uit een creatief Heiloo’s gezin van allemaal makers en verzinners, begon 35 jaar geleden na zijn opleiding als bloemsierkunstenaar-meesterbinder een onderneming in gedroogde natuurlijke materialen, gevolgd door een carrière als trendstylist, en standbouw-ontwerper. Daarnaast ontwierp en maakte hij 15 jaar lang de Keukenhof Inspiratietuinen.

Sinds 2019 stort hij zich volledig op het maken van vrij werk. Deze switch heeft zijn artistieke ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. “Het begint allemaal met een idee of materialen die ik in handen krijg. Op vakantie in Wales vond ik een oude brandblusser en handboormachine. Nooit kunnen bedenken dat uit deze combinatie het bewegende object Best Friends zou ontstaan: twee vissen, een kleine en een grote die met elkaar bewegen” vertelt Erik. “Gewoon lassen, slijpen, kloppen, branden, verven en vergulden tot er een object ontstaat waar ik blij van word. Op instagram: erik_klein_schiphorst en op www.kleinschiphorstdesign.nl is een impressie van zijn werk te vinden.

'Good Luck'.