het schilderij Jippiee! van Alice Castelein
het schilderij Jippiee! van Alice Castelein Foto: aangeleverd

Etalageroute KunstFietsRoute

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Vanaf dinsdag 3 mei zijn er in meer dan 20 etalages in ons dorp diverse kunstuitingen te bewonderen. Ze zijn bedoeld om de inwoners van Castricum, Bakkum en omstreken alvast in de stemming te brengen voor de 25e editie van de KunstFietsRoute die plaats zal vinden op 4 en 5 juni. 

De spits wordt afgebeten met het schilderij Jippiee! van Alice Castelein te zien bij Pilkens Fietsen. De deelnemende winkeliers zijn te vinden in de Torenstraat, het Bakkerspleintje, de Dorpsstraat en de Burgemeester Mooijstraat. De straten zijn makkelijk te vinden, maar wil je de exacte adressen weten dan kun je ze op de website https://www.kunstfietsroutecastricum.nl/etalage-route vinden.

Wat is het verhaal achter het schilderij van Alice Castelein?
“Ergens begin deze eeuw begon ik een creatieve hobby: beeldhouwen uit mergelblokken. Met deze groep beeldhouwers en ook schilders zijn we een week neergestreken bij een zeer gastvrij Nederlands echtpaar op een prachtige locatie in Frankrijk. Altijd in voor iets nieuws ontdekken vroeg en kreeg ik een kwast, en deze heeft mij niet meer losgelaten. Van een 3D-beeld dat al in de steen zit naar een 2D verBEELDing van de 3D wereld op een doek. Ik word vooral geïnspireerd door beelden met een verhaal. Ik schilder graag vrij realistisch, maar wel op een schilderachtige manier, steeds op zoek naar de sfeer en de beleving. Mijn uitdaging ligt met name in het zo LEVENdig mogelijk weergeven van dat verhaal. Juist die ontdekkingstocht geeft mij zo veel plezier.”

Bij het schilderij van de fietsers: “In een periode van veel overlast van regen zag ik een fotootje in de krant van meisjes die er de lol wel van inzagen. Het roept herinneringen op die je buik doet glimlachen. Word je toch gewoon blij van.”

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 9 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 11 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 15 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00