Afbeelding
Foto: aangeleverd

Lezing door Margriet Brandsma over Angela Merkel

Cultuur Castricum

Na de overwinning van Angela Merkel van de Duitse verkiezingen houdt Margriet Brandsma, op donderdag 15 februari, om 20.00 uur, een lezing over Angela Merkel in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum. De lezing gaat over de zojuist verschenen geactualiseerde derde druk van de biografie Het mirakel Merkel. De biografie is verschenen bij uitgeverij Conserve in Schoorl.

Angela Merkel is druk bezig een regering te vormen en om voor de vierde achtereenvolgende keer bondskanselier van Duitsland te worden. Zij wordt daarmee de langstzittende regeringsleider van Europa. In 2005 betrok ze, als eerste vrouw, voor het eerst het Kanzleramt en ze maakte indruk. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes riep de wetenschapper uit de voormalige DDR zes jaar achter elkaar uit tot machtigste vrouw ter wereld. Maar wie is ze eigenlijk? Wie is die vrouw met de hangende mondhoeken die, volgens ingewijden, een groot gevoel voor humor heeft? Ze zou de laatste verdediger van het Vrije Westen zijn, de bewaker van de naoorlogse democratische Europese orde. Hoe gaat Angela Dorothea Merkel om met die druk?

Margriet Brandsma (geboren in Sint  Pancras, 1957) werkte onder meer twintig jaar voor het NOS-Journaal, van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Berlijn. Nu  heeft ze een eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties. Eerder publiceerde ze bij uitgeverij Conserve Waar is de Muur? – Verhalen over Berlijn  (2006), in 2016 gevolgd door Daar is de Muur – Verhalen over Berlijn, Vluchtcode Vlinder (2014) en in 2016 de Boekenweekuitgave Was wir noch zu sagen hätten – gesprekken met Duitsland-correspondenten.

De lezing wordt op 15 februari, om 20.00 uur, gehouden in de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 5,- voor bibliotheekleden. Bent u geen lid dan is de toegang € 6,-. Reserveren van kaarten kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek. Aan de balie betaalt u per pin.

Bron en foto: Bibliotheek Kennemerwaard

Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36