Trio Sensibility zondagmiddag 30 juli in de Cultuurkoepel in Heiloo.
Trio Sensibility zondagmiddag 30 juli in de Cultuurkoepel in Heiloo. Stip Fotografie

Reeks klassieke concerten gestart

Cultuur Regio

REGIO - De concertenreeks van The International Holland Music Sessions is deze week gestart. De Cultuurkoepel in Heiloo (eerste concert 30 juli), de Slotkapel in Egmond aan den Hoef (2 augustus) en de Dorpskerk in Castricum (11 augustus) hebben er zin in.

Het complete programma voor deze drie locaties volgt hieronder. Kaarten voor de concerten zijn te bestellen via de website www.tihms.com. Voor Heiloo ook via www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij De Schrijverij, Bruna en de Bibliotheek, alsmede bij het VVV kantoor op het Landgoed Willibrordus. In Castricum kan men terecht bij Muziekhandel Borstlap en Huize Koningsbosch.

HEILOO (aanvang 15.00 uur).
Zaterdag 29 juli 11.00 uur: Winkelcentrum 't Loo: gratis pop-up concert.
Zondag 30 juli: Trio Sensibility (Rusland) met werken van Haydn, Sjostakovitsj en Schubert.
Zondag 6 augustus: Florian Verweij (Nederland, piano) met werken van Ljapoenov, Bach en Beethoven; Barnabás Baranyai, (Hongarije, cello) en Adam Menyhei, (Hongarije, piano) met werken van Bach, Dutilleux en Schubert.
Zondag 13 augustus: Bell Trio (Rusland) met werken van Mozart, Debussy, Mendelssohn en Sjostakovitsj.
Zondag 20 augustus: Ferhat Can Büyük, (Turkije, piano) met werken van Scarlatti, Brahms en Debussy; Luther Warren, (VS, viool) en Somi Kim, (Nieuw-Zeeland, piano) met werken van Mozart, Ysaÿe en Brahms.

EGMOND AAN DEN HOEF (aanvang 20.30 uur).
Woensdag 2 augustus: Sebastian Salvaterra (Frankrijk,piano) met werken van Beethoven, Schubert en Ravel; Eszter Kruchió, (Hongarije, viool) en Rose Chen, (Canada, piano) met werken van Mozart, Chausson en Brahms.
Woensdag 16 augustus: Leonard Fu, (Duitsland, viool) en Natsumi Ohno, (Japan, piano) met werken van Bach, Mozart en Brahms; Joseph Stiefel, (VS, piano) met werken van Bach, Adès en Beethoven.
Woensdag 30 augustus: Aliya Iskhakova, (Rusland, piano) met werken van Beethoven en Rachmaninoff; Andreas Schmalhofer, (Duitsland, cello) en Noriko Yabe, (Japan, piano) met werken van Bach, Lutoslawski en Schubert.

CASTRICUM (aanvang 20.00 uur; m.u.v. 12 augustus)
Vrijdag 11 augustus: Florian Verweij, (Nederland, piano) met werken van Ljapoenov, Bach en Beethoven; Bell Trio (Rusland) met werken van Mozart en Debussy.
Zaterdag 12 augustus 11.00 uur: Openbare Bibliotheek: gratis voorproefconcert
Vrijdag 18 augustus; Yannis Shymko, (Griekenland, piano) met werken van Bach, Brahms, Skrjabin en Gyftakis; Ágnes Márkus, (Hongarije, cello) en István Lajkó, (Hongarije, piano) met werken van Bach en Beethoven.
Vrijdag 25 augustus: Yuki Osaki, (Japan, piano) met werken van Beethoven, Ravel, Debussy en Chopin; Haruna Shinoyama, (Japan, viool) en Mana Oguchi, (Japan, piano) met werken van Paganini, Bach, Messiaen en Mozart.

Bell Trio, die te bewonderen zijn op 11 en 13 augustus.