Afbeelding
Foto: Brandweer Castricum op Facebook

Gebak voor de brandweer

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van dinsdag 12 t/m zondag 17 september.

Gaslucht
Dinsdagmiddag 12 september om 16.35 uur werden de brandweerlieden opgeroepen voor een mogelijke gaslucht aan de Dorpsstraat bij een kinderdagverblijf. Ter plaatse bleek een medewerkster iets van gas te hebben geroken. De brandweer rook wel iets, maar de meters gaven niks aan. Preventief is de gasaansluiting nagekeken en de CV is uitgeschakeld. Hierna kwam een monteur van Stedin ter plaatse. De monteur heeft de situatie overgenomen omdat hij betere meetapparatuur heeft. De CV mag pas weer aan als een erkend monteur deze heeft nagekeken. Dit omdat de cv-ketel defect was.

CO-Melder
Dinsdagavond 12 september om 19.39 uur  was de brandweer opgeroepen voor een CO-melder die afging bij een woning aan de Margaret Krophollerlaan De ploeg heeft metingen verricht, hierbij zijn geen verkeerde waardes gemeten. Ook omdat het geen CO-melder was, maar een gewone rookmelder betrof. De oorzaak is onbekend. Het advies was om een nieuwe melder aan te schaffen.

Stormschade
Woensdagochtend 13 september om 09.00 uur gingen de piepers af voor een melding van stormschade. In een boom aan de Bleumerweg  zou één gebroken grote tak gevaarlijk boven de weg hangen. Bij aankomst was de tak al verwijderd en stukgezaagd. Vermoedelijk heeft de plaatselijke loonwerker of hoveniersbedrijf dit gedaan. Een paar uur later kwam de meldster overheerlijke gebak langsbrengen op de brandweerkazerne als dank.

Duinbrand
Vrijdagavond 15 september rond 21.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een duinbrand in Wijk aan Zee. De brand was snel onder controle door de collega’s van Beverwijk en Velsen. Hierdoor konden de brandweerlieden uit Castricum al snel retour kazerne.

Afhijsing
Vrijdagavond 15 september rond 23.00 uur is de tankautospuit van Castricum samen met de ladderwagen van Heemskerk zonder spoed opgeroepen. Dit om een persoon om medische redenen naar beneden te hijsen bij een woning aan de Jacob Rensdorpstraat  Dit voor vervoer naar het ziekenhuis.

Bron en foto: brandweer Castricum op Facebook. 

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 15 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30