Afbeelding
Foto: Mark van Stokkom

Hoe werkt een Herenboerderij?

Algemeen Castricum

CASTRICUM – Heb je al eens gehoord of gelezen over Herenboeren, en denk je erover je aan te sluiten? Dan ben je op donderdagavond 25 mei welkom bij de informatieavond van Herenboeren Kennemerland in café DOK Geesterhage en hoor je alles over de realisatie van deze ‘coöperatieve boerderij’. 

‘Wat doen jullie bij Herenboeren Kennemerland?’ ‘Hoe werkt Herenboeren eigenlijk?’ ‘Moet ik straks elke week werken op de boerderij?’ ‘Levert de boerderij ook vlees?’ ‘Wat kost dat?’ ‘Waar zoeken jullie naar een plek?’ Op deze en veel meer vragen krijg je antwoord op de informatieavond. Wolter van der Vlist, voorzitter van Herenboeren Kennemerland: ‘Vorig jaar konden mensen zich inschrijven, en samen een boerderij oprichten bleek razend populair! Inmiddels hebben zich weer meer dan 140 huishoudens als aspirant-lid aangemeld, goed voor 300 te voeden monden. Op de informatieavond krijgen geïnteresseerden korte uitleg over het hoe en wat van Herenboeren en worden ze bijgepraat over de ideeën. Ook kijken we samen op de kaart van de omgeving Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest en Heemskerk waar de mogelijkheden liggen voor een stuk grond.’ 

De initiatiefnemers, de ‘kartrekkers’, van Herenboeren Kennemerland hebben niet stilgezeten sinds de start. Ze hebben een coöperatie opgericht; ze hebben boeren, grondbezitters en vele organisaties ontmoet; er is een website gemaakt en er is flink gewerkt aan een netwerk op de social mediakanalen. Belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond! 

Informatieavond
Wil je de informatieavond bijwonen? Meld je aan via kennemerland@herenboeren.nl. Zet in je agenda: donderdag 25 mei om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur), Café DOK Geesterhage, Geesterduinweg 3, Castricum.

Website https://kennemerland.herenboeren.nl
Instagram: herenboeren_kennemerland
Facebook: https://www.facebook.com/Herenboeren.Kennemerland.

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00