Gouden Kans groep Alkmaar heeft onlangs hun traject afgerond en hun welverdiende certificaat ontvangen
Gouden Kans groep Alkmaar heeft onlangs hun traject afgerond en hun welverdiende certificaat ontvangen Foto: aangeleverd

Maak impact en ontdek je talenten

Algemeen Regio

Start Gouden Kans project op 30 maart en 4 april; meld je nu aan

REGIO - Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor het Gouden Kans Project. Binnenkort starten er weer 2 groepen. Het Gouden Kans project is bedoeld voor jongeren in Noord-Holland Noord, die gestopt of klaar zijn met hun studie, een tussenjaar hebben genomen, zich in willen zetten voor de maatschappij, of thuis zitten en geen idee hebben wat ze willen als volgende stap. Tijdens dit project van 4 maanden (20 uur per week) ontwikkelen de deelnemers hun talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en gaan ze iets goeds doen voor een ander of de omgeving. Op 30 maart start een groep in Hollands Kroon en op 4 april in Alkmaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan op: www.goudenkansproject.nl.

Het Gouden Kans project is een persoonlijk ontwikkeltraject voor jongeren om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. De jongeren doorlopen gedurende vier maanden een leerzaam traject. Ze doen ondernemersvaardigheden op met trainingen en krijgen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdoen, kunnen ze gelijk toepassen bij hun eigen impact-project. Hiermee gaan de jongeren op lokaal niveau, sociaal of duurzaam een verschil maken.

Deelnemers vertellen
Jongeren die meedoen aan het Gouden Kans project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels hebben meer dan 140 jongeren deelgenomen. Gemiddeld cijfer dat de deelnemers geven na afloop van het Gouden Kans programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject.  Onlangs heeft de groep in Alkmaar het Gouden Kans project afgerond en hun welverdiende certificaat ontvangen. Deelnemer Yasmina (17) ;  ”Ik deed mee met Gouden Kans om mijn leven op orde te krijgen. Ik wilde structuur in mijn week, een studierichting kiezen en beter worden in sociale situaties. Dit heb ik allemaal bereikt. In de samenwerking bij het impact-project kun je veel van elkaar leren’. Chimène (20) vult nog aan; Wil je ervaringen opdoen door met anderen samen te werken en impact te maken? Dan moet je zeker meedoen. Je leert door te doen, op een hele andere manier dan op school. Je wordt vrijgelaten in je eigen keuzes, je mag fouten maken en je leert hiervan om vervolgens weer door te gaan. Het is een ervaring die je moet voelen.”

Iets voor jou?
De maatschappelijke diensttijd is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op een leuke en zinvolle manier uit willen zoeken wat de toekomst te bieden heeft en wat zij daarin kunnen betekenen. Heb je 4 maanden lang, 20 uur per week de tijd om je in te zetten voor een maatschappelijk interessante opdracht in jouw omgeving en wil je gelijktijdig een mooi workshopprogramma volgen? Laat het weten via www.goudenkansproject.nl. Hier vind je ook meer informatie. Wil je als organisatie meedoen? Dat kan ook. Kijk gauw op www.goudenkansproject.nl.

Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 6 uur geleden
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 12 uur geleden
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00
Afbeelding
Onderhoud pont Akersloot duurt langer 24 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 mei, 12:56
Afbeelding
Waarnemend burgemeester Castricum benoemd 24 mei, 08:57