Symbolische overdracht van de koffie door Aad Romijn (president van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar.
Symbolische overdracht van de koffie door Aad Romijn (president van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar. Foto: Kees Scharringa

Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank!

Algemeen Regio

REGIO - Afgelopen maand december zamelde de Lionsclub Alkmaar Phoenix voor de negende maal Douwe Egberts waardepunten in voor de Voedselbank. Ditmaal met een recordopbrengst! De 25 inzamelpunten in Alkmaar, de Rijp, Schermerhorn, Stompetoren, Heiloo, Limmen en de Egmonden brachten bijna 1,9 miljoen waardepunten op. Door Douwe Egberts werd deze opbrengst verzilverd tegen 3.103 pakken Aroma Rood koffie (250 gram) voor de Voedselbank Alkmaar. 

Sinds 2014 zijn door de Lionsclub Alkmaar Phoenix ruim 12,5 miljoen waardepunten ingezameld, goed voor circa 24.000 pakken koffie voor de Voedselbank Alkmaar. Mede door de economische malaise moeten steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Dankzij de jaarlijkse inzamelingsactie van de Lionsclub zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat wordt enorm gewaardeerd. De Douwe Egberts Waardepuntenactie wordt aan het eind van het jaar herhaald, dus gooi je waardepunten niet weg. Geef ze een tweede leven door ze aan de Voedselbank te geven. Nieuw is dat je ook gedurende het gehele jaar je D.E waardepunten kunt doneren aan de Voedselbank. Inzamelzuilen zijn te vinden bij de Bibliotheek Heiloo, Uw Slager in Egmond a/d Hoef en Drogisterij Aker in Limmen. 

Lionsclub Alkmaar Phoenix houdt zich jaarrond ook bezig met het inzamelen van Oud en Vreemd geld voor de Stichting ‘Fight for Sight’. Deze stichting verzorgt oogoperaties in Derde Wereldlanden. Veel mensen hebben nog ergens oude of vreemde munten en bankbiljetten in een la liggen. Je kunt ze kwijt in de speciale inzamelzuilen in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. De afgelopen jaren bracht deze actie in de regio al meer dan € 10.000 op. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57