Symbolische overdracht van de koffie door Aad Romijn (president van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar.
Symbolische overdracht van de koffie door Aad Romijn (president van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar. Foto: Kees Scharringa

Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank!

Algemeen Regio

REGIO - Afgelopen maand december zamelde de Lionsclub Alkmaar Phoenix voor de negende maal Douwe Egberts waardepunten in voor de Voedselbank. Ditmaal met een recordopbrengst! De 25 inzamelpunten in Alkmaar, de Rijp, Schermerhorn, Stompetoren, Heiloo, Limmen en de Egmonden brachten bijna 1,9 miljoen waardepunten op. Door Douwe Egberts werd deze opbrengst verzilverd tegen 3.103 pakken Aroma Rood koffie (250 gram) voor de Voedselbank Alkmaar. 

Sinds 2014 zijn door de Lionsclub Alkmaar Phoenix ruim 12,5 miljoen waardepunten ingezameld, goed voor circa 24.000 pakken koffie voor de Voedselbank Alkmaar. Mede door de economische malaise moeten steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Dankzij de jaarlijkse inzamelingsactie van de Lionsclub zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat wordt enorm gewaardeerd. De Douwe Egberts Waardepuntenactie wordt aan het eind van het jaar herhaald, dus gooi je waardepunten niet weg. Geef ze een tweede leven door ze aan de Voedselbank te geven. Nieuw is dat je ook gedurende het gehele jaar je D.E waardepunten kunt doneren aan de Voedselbank. Inzamelzuilen zijn te vinden bij de Bibliotheek Heiloo, Uw Slager in Egmond a/d Hoef en Drogisterij Aker in Limmen. 

Lionsclub Alkmaar Phoenix houdt zich jaarrond ook bezig met het inzamelen van Oud en Vreemd geld voor de Stichting ‘Fight for Sight’. Deze stichting verzorgt oogoperaties in Derde Wereldlanden. Veel mensen hebben nog ergens oude of vreemde munten en bankbiljetten in een la liggen. Je kunt ze kwijt in de speciale inzamelzuilen in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. De afgelopen jaren bracht deze actie in de regio al meer dan € 10.000 op. 

Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 4 uur geleden
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 10 uur geleden
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00
Afbeelding
Onderhoud pont Akersloot duurt langer 24 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 mei, 12:56
Afbeelding
Waarnemend burgemeester Castricum benoemd 24 mei, 08:57