Afbeelding
Foto: aangeleverd

Een landschap vol bloemen en vogels

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Een spectaculaire foto genomen bij een van de plassen in het gebied van de Hooge Weide. De foto toont de aankomst van een grote groep Grutto’s die een rust- en voedselplaats zochten op weg naar hun broedgebied in het noorden. Ze zullen spoedig gevolgd worden door een andere groep die hier zal blijven en hopelijk succesvol gaat broeden in de graslanden van de Hooge Weide.

De Hooge Weide is een stichting waarin vrijwilligers bijna dagelijks hun best doen om in een groot gebied in de omgeving van Castricum, Uitgeest en Heemskerk een voor weidevogels geschikt gebied te creëren. Dit door o.a. actief het sloot- en grondwaterpeil te voeren(hoog) waardoor weidevogels makkelijk bij hun voedsel kunnen komen. Er is een aantal plas-dras gebiedjes gecreëerd die heel aantrekkelijk zijn voor de weidevogels, zoals te zien is op deze foto.

De Hooge Weide streeft naar bloemrijk grasland, waar kuikens van de vogels beschutting vinden tegen roofdieren en er een ruim aanbod is van insecten om hen door de eerste maanden van hun leven te helpen. Door spaarzaam ruige mest uit te laten rijden levert dat een rijk bodemleven en zorgt voor een zeer grote biodiversiteit en een gevarieerde flora en vegetatie. Ook worden de graslandpercelen afgeschermd door schrikdraad om vossen en katten uit het gebied te houden. Dit alles heeft in de loop der jaren een rijk geschakeerd landschap opgeleverd vol bloemen en vogels, dit tot plezier van de vele wandelaars en fietsers die dagelijks de paden in de omgeving gebruiken.

Meer informatie: https://stdehw.wixsite.com/dehoogeweide/over-ons        

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 1 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 5 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 21 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52