Afbeelding
Foto: aangeleverd

Dierenambulance Noord-Kennemerland zoekt vrijwilligers

Algemeen Regio

REGIO - De lente staat op het punt van beginnen en daarmee staat voor Dierenambulance Noord-Kennemerland het drukste seizoen van het jaar op het punt van losbarsten. In het voorjaar wordt het namelijk erg druk met meldingen over jonge, gevonden dieren zoals vogels, haasjes en kittens die hulp nodig hebben. De dierenambulance is daarom op zoek naar dierenvrienden die als chauffeur of bijrijder op de dierenambulance willen rijden. Als vrijwilliger op de dierenambulance help je dieren in nood en dat is ontzettend bijzonder en mooi werk dat veel voldoening kan geven.

Wat doe je als vrijwilliger op de dierenambulance?
Dierenambulance Noord-Kennemerland voert jaarlijks circa 4500 ritten uit en de werkzaamheden zijn enorm divers. Het ene moment is het nodig om een nest jonge katjes in veiligheid te brengen, het andere moment om een achtergelaten hond op te halen. Een babyeekhoorn die uit het nest is gevallen een helpende hand toesteken of een uilskuiken met een gebroken vleugel voorzichtig oppakken? Een medewerker op de dierenambulance draait zijn hand er niet voor om! Een chauffeur helpt dieren in nood en brengt hen zo veilig mogelijk naar een locatie zoals een dierenopvangcentrum of dierenarts. Het controleren van zwerfdieren op chip en het terugbreng van gevonden dieren naar hun eigenaar behoort ook tot de werkzaamheden. De dierenambulances kunnen ook ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren. Naast chauffeurs zijn bijrijders ook meer dan welkom. Zij zijn de rechterhand van de chauffeur. Naast het ondersteunen op dierinhoudelijk gebied zijn zij het aanspreekpunt voor de meldkamer. Voor de functie van bijrijder is het beschikken over een rijbewijs niet nodig.

Hart voor dieren
De medewerkers op de dierenambulance staan er nooit alleen voor. Er wordt samengewerkt met collega’s met een groot hart voor dieren. Geen enkele melding of dienst is hetzelfde. De medewerkers zien dat als een uitdaging, zo komt hun flexibiliteit en creativiteit goed tot hun recht. Van de vrijwilligers op de dierenambulance wordt een rustige maar doortastende manier van handelen verwacht. Dit stelt dier en mens gerust. Het werk op de dierenambulance is dankbaar en een avontuur, maar kan je ook emotioneel zwaar vallen. Niet iedere melding loopt immers goed af. Er worden mensen gezocht die stevig in hun schoenen staan en minimaal 18 jaar oud zijn.

Voldoening, trainingen en reiskostenvergoeding
Het werken met dieren, de mensen die de melding hebben gedaan en eigenaren van dieren geeft een geweldig gevoel, voldoening en zingeving. Daarnaast ontvangen vrijwilligers reiskostenvergoeding, krijgen ze vakgerichte trainingen en kunnen ze deelnemen aan workshops en evenementen van de Dierenbescherming.

Direct solliciteren
Dierenvrienden die aan de slag willen op de dierenambulance kunnen terecht op de website  www.dierenbescherming.nl/vacatures.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 22 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52