Voor elk van de drie winnaars, is er ook een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix.
Voor elk van de drie winnaars, is er ook een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix. Foto: Oranjefonds

Gezocht: Succesvolle buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje

Algemeen Regio

REGIO - Het Oranje Fonds is op zoek naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2023. Dit jaar is het thema Bruggenbouwers in de buurt: succesvolle buurtinitiatieven vóór en dóór buurtbewoners die buurtbewoners écht met elkaar verbinden. Deze initiatieven maken kans op een van de drie Appeltjes van Oranje die in oktober worden overhandigd door Koningin Maxima. Organisaties kunnen zich tot 24 februari 2023 aanmelden om kans te maken op de geldprijs via oranjefonds.nl/appeltjes. 

Het Oranje Fonds zet zich samen met sociale initiatiefnemers in voor een samenleving waarin mensen zorgen voor elkaar en gelijke kansen hebben. Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft en vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.   

Jaarlijks reikt het Oranje Fonds de Appeltjes van Oranje uit. Met deze prijs worden drie initiatieven bekroond en beloond die zich inzetten voor een inclusieve, betrokken samenleving. Met het winnen van een Appeltje van Oranje krijgt de organisatie in de eerste plaats waardering voor het werk en inzet. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren. De prijs, voor elk van de drie winnaars, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 25.000. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Meer informatie: www.oranjefonds.nl/appeltjes.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 7 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 10 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20