Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Inbraken, aanrijding en onrust bij het station

Algemeen Castricum

De politieberichten van maandag 16 tot en met zondag 22 januari:

Castricum 

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari was er een poging tot inbraak in een woning aan de Walstro. Aan de achterzijde werd getracht een deur en raam open te breken. In dezelfde nacht wel twee voltooide inbraken aan de Henry Dunantsingel. Hier werd bij één woning aan de achterzijde van de woning een raam open gebroken. De gehele woning werd doorzocht. Vooralsnog onbekend of er ook iets gestolen is. Bij de andere woning werd het raam van de balkondeur op de eerste verdieping open gebroken. Ook hier werd de hele woning doorzocht maar lijkt de buit gering.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari was het wat onrustig in het horecagebied en NS station. Er stond een hoogwerker geparkeerd op het trottoir onder het afdak van het NS-station, waar jeugd mee op het trottoir voor het station aan het rijden was. Ze werden hier door de politie op aangesproken. Tijdens het aanspreken liep het geheel uit de hand. Dit kwam ook doordat er met de net aangekomen trein, weer vrienden uit Alkmaar aan kwamen lopen die zich met de staande houding gingen bemoeien. Uiteindelijk zijn er zijn twee personen aangehouden. Een 17-jarige jongeman uit Alkmaar en een 18-jarige jongeman uit Bergen NH. Eerstgenoemde had een vals identiteitsbewijs bij zich en heeft zich tijdens en na zijn aanhouding verzet waarbij hij ook nog naar de politie spuugde. De jongeman uit Bergen NH probeerde nog te vluchten maar kon in de Dorpsstraat met behulp van de horecaportiers worden aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en verkeerden onder invloed van alcohol.

Limmen

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari een poging inbraak aan de Zuidkerkenlaan. Er werd getracht een raam aan de voorzijde van de woning open te breken met vermoedelijk een breekvoorwerp. Als gevolg van degelijk hang en sluitwerk en mogelijk omdat de bewoner wakker werd, is het bij een poging gebleven.

Op donderdag 19 januari vond er een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. De bestuurster van de personenauto wilde vanaf de Rijksweg rechtsaf de Hogeweg en zag hierbij de op het fietspad rijdende bromfietser over het hoofd. De bromfiets mocht daar ter plaatse niet op het fietspad rijden en de bestuurster van de auto had voorrang moeten verlenen. Gelukkig bleef het bij materiële schade.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 12 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 14 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20