Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Inbraken, aanrijding en onrust bij het station

Algemeen Castricum

De politieberichten van maandag 16 tot en met zondag 22 januari:

Castricum 

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari was er een poging tot inbraak in een woning aan de Walstro. Aan de achterzijde werd getracht een deur en raam open te breken. In dezelfde nacht wel twee voltooide inbraken aan de Henry Dunantsingel. Hier werd bij één woning aan de achterzijde van de woning een raam open gebroken. De gehele woning werd doorzocht. Vooralsnog onbekend of er ook iets gestolen is. Bij de andere woning werd het raam van de balkondeur op de eerste verdieping open gebroken. Ook hier werd de hele woning doorzocht maar lijkt de buit gering.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari was het wat onrustig in het horecagebied en NS station. Er stond een hoogwerker geparkeerd op het trottoir onder het afdak van het NS-station, waar jeugd mee op het trottoir voor het station aan het rijden was. Ze werden hier door de politie op aangesproken. Tijdens het aanspreken liep het geheel uit de hand. Dit kwam ook doordat er met de net aangekomen trein, weer vrienden uit Alkmaar aan kwamen lopen die zich met de staande houding gingen bemoeien. Uiteindelijk zijn er zijn twee personen aangehouden. Een 17-jarige jongeman uit Alkmaar en een 18-jarige jongeman uit Bergen NH. Eerstgenoemde had een vals identiteitsbewijs bij zich en heeft zich tijdens en na zijn aanhouding verzet waarbij hij ook nog naar de politie spuugde. De jongeman uit Bergen NH probeerde nog te vluchten maar kon in de Dorpsstraat met behulp van de horecaportiers worden aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en verkeerden onder invloed van alcohol.

Limmen

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari een poging inbraak aan de Zuidkerkenlaan. Er werd getracht een raam aan de voorzijde van de woning open te breken met vermoedelijk een breekvoorwerp. Als gevolg van degelijk hang en sluitwerk en mogelijk omdat de bewoner wakker werd, is het bij een poging gebleven.

Op donderdag 19 januari vond er een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. De bestuurster van de personenauto wilde vanaf de Rijksweg rechtsaf de Hogeweg en zag hierbij de op het fietspad rijdende bromfietser over het hoofd. De bromfiets mocht daar ter plaatse niet op het fietspad rijden en de bestuurster van de auto had voorrang moeten verlenen. Gelukkig bleef het bij materiële schade.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 20 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 22 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52