Wethouder Valentijn Brouwer leest op 25 januari voor
Wethouder Valentijn Brouwer leest op 25 januari voor Foto: aangeleverd

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 25 januari tot en met 4 februari) naar de bibliotheken van Castricum, Akersloot en Limmen. 

Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. In Castricum komt wethouder Valentijn Brouwer voorlezen en is er een feestelijke workshop van Fleur. 

Voorleesfeestje en dansen met Fleur 
Woensdag 25 januari komt wethouder Valentijn Brouwer om 10.00 uur voorlezen uit het prentenboek van het jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld.
Aansluitend om 10.30 uur verzorgt Fleur een workshop met verschillende theater- en dansactiviteiten. Het thema is feest, net als in het prentenboek van Maximiliaan. Kinderen gaan op avontuur met verschillende muziek en ontdekken welke dieren er allemaal op het feestje terwijl ze al dansend een taartje voor ze bakken. Voor de workshop graag aanmelden op bknw.nl/agenda. In Akersloot is het voorleesfeestje op woensdag 25 januari om 15.15 uur. 

Speurtocht
Wat is de bibliotheek vies!! Overal hangen chocoladevlekken van het vieze feestje van Maximiliaan Modderman in de bieb. Kinderen speuren door de vlekken heen om te zien wie er achter zit en proberen ze allemaal te vinden. Van 25 januari tot en met 4 februari tijdens openingstijden in alle drie de vestigingen. 

Knutselen
Maximiliaan Modderman viert een feestje en daar horen slingers bij! Help mee de bibliotheek te versieren. Alles staat klaar in de bibliotheek! Van 25 januari tot en met 4 februari tijdens openingstijden in alle drie de vestigingen. 

Actie voor nieuwe jeugdleden van 0 - 6 jaar  
Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek. Schrijf jouw kind van 0 - 6 jaar in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het poppetje van “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” (zolang de voorraad strekt).  

Flyer 
In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 54 minuten geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 4 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 18 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 21 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52