Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Telefoon ontploft en wateroverlast

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van zondag 20 t/m dinsdag 29 november.

Wateroverlast
Zondagochtend 20 november rond 07.30 uur gingen de piepers van de brandweer af voor een melding van wateroverlast. In een woning aan de Lindenlaan kwam het water van de cv ketel op zolder naar beneden. De brandweer heeft met een waterstofzuiger het water op de eerste verdieping en de begane grond opgezogen. Stichting Salvage is opgeroepen om de schade verder te verhelpen.

CO-melder
Dinsdag 22 november is de brandweer om 00.51 uur uitgerukt voor een koolmonoxidemelder aan het Bakkerspleintje. De brandweer heeft metingen uitgevoerd in de CV ruimte. Bij de eerste meting is een verhoogde waarde gemeten. Hierop is de CV uitgeschakeld en gelijk geventileerd. Na het ventileren is er nogmaals gemeten, met die meting waren de waardes weer in orde. Advies is gegeven om een monteur in te schakelen voor controle op de CV werking.

Defecte melder
Vrijdagavond 25 november rond 20.25 uur werd er gealarmeerd voor een koolmonoxidemelder die af zou gaan in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Ter plaatse bleek het te gaan om een defecte CO-melder. Het advies is gegeven om de melder te vervangen.

Brandlucht in Geesterduin
Dinsdagochtend 29 november is er vanuit de Etos gebeld voor een sterke brandlucht. De brandweer is zonder spoed ter plaatse gegaan en heeft een onderzoek ingesteld. Ze kwamen er al snel achter dat in de telefoonwinkel ernaast een telefoon met accu was ontploft/ in brand gevlogen. Ter plaatse is besloten dat er een overdrukventilator nodig was om de brandlucht weg te krijgen. Hiervoor is de brandweer van Uitgeest ter plaatse gekomen, omdat de brandweer van Castricum tijdelijk een andere tankautospuit heeft. Daar zat geen ventilator op en op die van Uitgeest wel. Met de overdrukventilator is het gelukt om de brandlucht weg te krijgen, waarna de brandweer retour naar hun kazernes kon.

Bron en foto: Brandweer Castricum op Facebook

Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 15 minuten geleden
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 17 uur geleden
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 20 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend gisteren 1
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34
Afbeelding
Open dagen voortgezet onderwijs 25 jan, 09:01
Afbeelding
Venijnige vork bij SV Vredeburg 24 jan, 15:57
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 jan, 12:34
Afbeelding
Werkzaamheden winkelcentrum Geesterduin 24 jan, 09:02
Afbeelding
Derde editie Puzzelchallenge Akersloot 23 jan, 15:59
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek 23 jan, 12:39