De kerstbomen verkoop van vorig jaar was gezellig én een groot succes.
De kerstbomen verkoop van vorig jaar was gezellig én een groot succes. Foto: aangeleverd

Nieuwe Akersloter traditie maakt wereld stukje mooier

Algemeen Akersloot

AKERSLOOT - De kerstbomenverkoop die firma Slikweid uit Akersloot vorig jaar opstartte om het Blessings Childrens Home in Kenia te ondersteunen krijgt dit jaar een vervolg. Wederom gaat deze grote Akersloter familie zich inzetten om de wereld van de kinderen in dit weeshuis mooier te maken onder leiding van de broers Bram en Bob Kaandorp. 

Het familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de in- en verkoop van bloemen koopt via hun dochteronderneming in Kenia rozen in bij zo’n dertig verschillende kwekers aldaar. Omdat zij minimaal vier keer per jaar afreizen naar Kenia en in nauw contact staan met hun plaatselijke medewerkers voelen zich verbonden met de gemeenschap. Met lede ogen zien zij hoe de coronacrisis heeft toegeslagen in het Afrikaanse land.

De jaarlijkse kerstborrel
De broers werken het hele jaar door keihard, voor dag en dauw zijn zij bezig in het bloemenbedrijf , maar ook nu de ‘Grüne Wochen” eraan komen en er minder bloemen en meer groen wordt verkocht denken zij er niet aan om hun rust te pakken. “Wij zien onze eindejaarsactie voor het Blessings Childrens Home als hoe andere bedrijven hun jaarlijkse kerstborrel zien: het is heel gezellig met z’n allen, de Glühwein vloeit rijkelijk in café ’t Voorom maar we doen daarbij wel iets goeds terug voor de Keniaanse gemeenschap. Dat geeft ons meer voldoening dan een kerstborrel of kerspakket,” aldus Bob.

Dankbaarheid en vreugde
In juni reisde Bob af naar Kenia met de opbrengst van de kerstbomenverkoop van vorig jaar. “We hebben ervoor gekozen om de donaties om te zetten in voedsel en in andere producten voor levensonderhoud. Vaak word er rondom kerst meer gedoneerd aan weeshuizen maar moeten ze in de zomer echt alle eindjes aan elkaar knopen, daarom hebben ervoor gekozen om dit juist in juni te doen,” zo legt Bob uit.

Op de Facebookpagina van Slikweid heeft Bob een fotoreportage geplaatst van deze reis waarin te zien is onder welke erbarmelijke omstandigheden de kinderen in het weeshuis leven. Toch lees je ook dankbaarheid en vreugde af op de gezichten van de kindertjes en de leiding van het weeshuis. “Als ik daar ben besef ik mij dat wij het een stuk beter hebben,” aldus Bob.

Een kerstboom met een verhaal
Op zaterdag 3 december zullen deze prachtige kerstbomen met een goed verhaal klokslag 9 uur weer strategisch staan opgesteld voor café ’t Voorom zodat de kopers zich na het uitkiezen van een prachtige boom kunnen warmen aan een lekker Glühweintje in het café terwijl de broers Bob en Bram met hun neven en vrienden de bomen rondbrengen. Reserveren kan via info@slikweid.nl.

In het Blessing Children’s Home wonen zo’n zestig kinderen waarvan de ouders zijn overleden of waarvan de ouders niet meer in staat zijn de kinderen te verzorgen.
Bob helpt de staff van het weeshuis met uitladen en sorteren.
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 4 minuten geleden
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 17 uur geleden
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 20 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend gisteren 1
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34
Afbeelding
Open dagen voortgezet onderwijs 25 jan, 09:01
Afbeelding
Venijnige vork bij SV Vredeburg 24 jan, 15:57
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 jan, 12:34
Afbeelding
Werkzaamheden winkelcentrum Geesterduin 24 jan, 09:02
Afbeelding
Derde editie Puzzelchallenge Akersloot 23 jan, 15:59
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek 23 jan, 12:39