Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thema-avond autisme 22 november

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Dinsdag 22 november is er een Informatieve avond over autisme met als thema ‘Autisme, overlevingsstrategieën en camouflage’.

De spreker van de avond is Peter van Dijk (Ervaringsdeskundige). Hij vertelt zijn verhaal over overlevingsstrategieën die hij gebruikt om met zijn beperking, die hij dagelijks ervaart, om te gaan. Daarna gaat Peter uitgebreid in op camouflage. Waarom camoufleren volwassenen met autisme, op welke manier doen ze dat, wat kunnen de gevolgen op langere termijn zijn. Veel mensen met autisme voelen zich niet veilig genoeg om te laten zien wie ze zijn en proberen hun autisme te camoufleren. Zelf heeft Peter op een gegeven moment de keuze gemaakt om dat veel minder te doen. Deze avond geeft hij uitleg waarom.

Er is gelegenheid voor iedereen om vragen te stellen.

De avond wordt dinsdag 22 november online gehouden via Zoom of op de locatie OBS Juliana van Stolbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3 in Castricum. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur, inclusief een pauze.

Het Zoomaccount is van van 19.50 tot 20.15 uur open en wordt dan besloten groep i.v.m. privacy, dan kunt u helaas niet meer deelnemen. Inloop van de locatie is 19.45 uur. Aanmelden kan tot 22 november 17.00 uur op de website https://www.auticafekennemerland.nl/agenda/.