Afbeelding
Foto: aangeleverd

Week tegen Kindermishandeling van start

Algemeen Regio

REGIO - Maandag 14 november is de Week tegen Kindermishandeling (14 t/m 20 november) van start gegaan. Een campagne van het ministerie van VWS in samenwerking met Movisie, het Nederlands Jeugd instituut (NJi), Veilig Thuis, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Raad van de Kinderbescherming. “In Nederland groeien ongeveer 120 duizend kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. De Week zorgt voor extra aandacht voor kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat maakt het een goed vehikel voor professionals om het thema op de werkvloer bespreekbaar en onder de aandacht te brengen’’, aldus medeorganisator NJI. 

Dit jaar richt de campagneweek zich op het thema ‘Praat met elkaar’. Praten over kindermishandeling kan moeilijk zijn. Soms is er twijfel of iemand het wel goed ziet, weet een professional niet hoe hij het gesprek moet aanvliegen, of denkt hij dat hij het allemaal zelf hoort te weten. Ook lijkt er nooit een juist moment te zijn om het gesprek erover te beginnen. Tegelijkertijd zien we dat praten het verschil maakt. Voor slachtoffers én ouders, voor collega’s en voor de professionals zelf. Om professionals handvatten te bieden hoe het gesprek aan te gaan over kindermishandeling worden er op de campagnewebsite verhalen van andere professionals en tools gedeeld. Ook kunnen professionals deelnemen aan activiteiten die tijdens en in het kader van de Week tegen Kindermishandeling plaatsvinden. 

Meer weten?
Kijk op www.weektegenkindermishandeling.nl. of mail info@weektegenkindermishandeling.nl.

Over Veilig Thuis
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling. In Nederland zijn er 26 regionale Veilig Thuis organisaties. Iedereen kan hier terecht voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis, ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. www.veiligthuisnhn.nl | 0800-2000 (gratis) | 088-0100502 (lokaal tarief).

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57