Mariam in actie tijdens de inloop
Mariam in actie tijdens de inloop Foto: aangeleverd

Gastvrouw/heer (vrijwilliger) worden bij Welzijn Castricum?

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Welzijn Castricum organiseert drie keer in de week een open inloop: maandag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en iedere zondag* van 14.00 tot 17.00 uur (*uitgezonderd de eerste zondag van de maand). Voor deze drukbezochte inloopbijeenkomsten wordt gezocht naar vrijwilligers in de functie van gastvrouw/heer. Als gastvrouw/heer heet je de bezoekers welkom, voorzie je ze van koffie of thee, zorg je voor gezelligheid en heb je een luisterend oor.

Jos en Mariam toveren elke week met hun enthousiasme een glimlach op de gezichten van de bezoekers. Zij delen hun ervaringen met het vrijwilligerswerk als gastvrouw/heer. Josgepensioneerd ICT-er, woont sinds twee jaar in Castricum, is een jaar vrijwilliger en is gastheer op vrijdagochtend. Ook verleent hij hand-en-span diensten, als er b.v. een lezing of filmmiddag plaatsvindt. Mariam, afgestudeerd Engelse Literatuur aan de Universiteit van Damascus, afkomstig uit Damascus, Syrië, is sinds 2017 vrijwilliger. Zij helpt bij het organiseren van evenementen en activiteiten, zoals b.v. ‘Castricum Kookt Werelds’ en tijdens de ‘Week tegen de Eenzaamheid’.

Waarom hebben jullie gekozen voor dit vrijwilligerswerk?
Jos: Het geeft voldoening en een goed gevoel iets voor anderen te betekenen en dat het een steentje bijdraagt aan het maatschappelijk welzijn van de mensen.
Mariam: Ik geloof in een gezonde samenleving. Ik wil mij nuttig en nodig voelen. En Welzijn Castricum is de perfecte plek om de mensen, taal en cultuur te begrijpen en te leren.

Waarom is de rol van gastheer/vrouw leuk en dankbaar om te doen?
Jos: De mensen stellen het op prijs dat zij gast zijn en daardoor bouw je een band op met de meesten.
Mariam: Je krijgt zoveel terug: tevreden glimlachen, vrolijke blikken van de gasten én aan het eind van de dag dankbaarheid en felicitaties van de collega’s voor een geslaagd evenement.

Welke kwaliteiten heeft een gastvrouw/heer?
Jos: Iemand die de gasten een thuisgevoel geeft, dat naar hen geluisterd wordt. Empathie en inleving zijn belangrijk. Dat ze welkom zijn bij ons.
Mariam: Iemand die de gasten tevreden en op hun gemak stelt, en de gasten met een glimlach verwelkomt.

Waarom zou iemand gastheer/vrouw willen worden bij Welzijn Castricum?
Jos: Er hangt een prettige sfeer. Het team is gezellig, vriendelijk en blij met de inzet en hulp van de vrijwilligers.
Mariam: Er komen vriendelijke mensen, je voert fijne gesprekken en hoort leuke verhalen. 

Eigenlijk is het een win-win situatie!
Als gastheer/vrouw ben je er voor de bezoekers van de open inloop bij Welzijn Castricum. Je voelt je nuttig en je bent bezig. De bezoeker ontmoet de gastheer/vrouw én de vrijwilliger ontmoet de bezoeker! Hierdoor kunnen leuke contacten ontstaan. Dus win-win!

Enthousiast geworden door de ervaringen van Jos en Mariam? Of heb je vragen over deze vrijwilligersvacature? Neem contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Castricum. Wij zijn dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 06 1883 0897. Of mail naar: vip@welzijncastricum.nl.
Wil je weten welke vrijwilligersfuncties er nog meer zijn? Kijk op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl of laat je adviseren door Shirley Serno, Coördinator van het VIP Castricum.

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 15 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30