video

Activiteiten bij Korenmolen De Oude Knegt

Algemeen Akersloot

AKERSLOOT - OSU-RTV heeft een videoreportage gemaakt van de winkel en de korenmolen De Oude Knegt. Bij de opname in de winkel staat Alexandra Huygens de verslaggever van de OSU te woord en brengt hiermee op duidelijke wijze naar voren wat de vrijwilligers allemaal doen in de winkel. Met de opbrengst van deze werkzaamheden kan molen De Oude Knegt voor een groot gedeelte worden onderhouden.

Activiteiten november en december
Bij de molen hebben ze niet stilgezeten, ze hebben leuke plannen gemaakt voor de komende cadeau-maanden.

Pepernoten proeven
In de molenwinkel worden pepernoten gebakken, op zaterdag 12 november tussen 11.00 en 14.00 uur kun je komen proeven.
Taartbakwedstrijd
Voor volwassenen is er een taartbakwedstrijd. Opdracht: bak de ultieme feestmaandtaart. Deze mag bij de molenwinkel worden ingeleverd op 26 november vóór 12.00 uur. Een jury (waarin o.a. een thuisbakker) buigt zich over de resultaten. De prijswinnaar ontvangt een tegoedbon van € 25,00, te besteden in de molenwinkel. In de middag kunnen klanten een stukje taart proeven/ kopen tegen een vrijwillige bijdrage.
Wedstrijd voor kinderen
Tot slot een wedstrijd voor kinderen. Deze houdt in: Knutsel je eigen Kerstbal. De kerstballen (voorzien van je naam, leeftijd en tel. nummer) kunnen bij de molenwinkel worden ingeleverd op 10 en 17 december (tussen 10.30 en 14.30 uur). Bij het inleveren krijgen de kinderen een presentje. Op 24 december worden er 3 prijswinnaars bekendgemaakt.

Bron: www.suam.nl.
Video: OSU-RTV op YouTube.