Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Kat in nood, voetje tussen wiel en schoorsteenbrand

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 19 tot en met zondag 25 september.

Kat in nood
Na een rustige week is brandweer Castricum dinsdagmiddag 20 september om 15.12 uur met gepaste spoed uitgerukt voor een kat in nood aan de Ravelstraat in Castricum. De kat bleek al dagen vermist, de melders hoorden de kat onder het aanbouwdeel van de keuken. De brandweerlieden hebben de muur in de kruipruimte deels opengebroken zodat de kat er zelfstandig uit kan komen.

Meisje met voetje vast tussen wiel
Op de Soomerwegh, vlak na de rotonde met de Oranjelaan, is op zaterdag 24 september om 16.57 uur een meisje van 5 jaar met haar voet tussen het frame en de spaken van de fiets waar ze achterop zat terechtgekomen. De brandweer heeft het voetje met behulp van hydraulisch knipgereedschap los kunnen krijgen. Het kindje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek of het voetje gebroken was. Het kindje heeft van de brandweer een troostbeertje gekregen.

Schoorsteenbrand
Zondagavond 25 september is de tankautospuit van Castricum samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk om 18.29 uur met spoed uitgerukt voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Bakkummerstraat. Ze hebben samen de klus geklaard en een stookverbod opgelegd totdat een erkend bedrijf de schoorsteen opnieuw geveegd heeft.

Bron en foto: Brandweer Castricum op Facebook