Afbeelding

Castricums smaakmakers festival op 3 en 4 september

Algemeen

CASTRICUM - Op zaterdag 3 en zondag 4 september gaat de eerste editie van het Castricums Smaakmakers Festival van start. Het dorpshart van Castricum verandert dan in een festivalterrein door en voor Castricummers, lokale cultuurmakers, lokale horeca-ondernemers en bezoekers die Castricum aandoen. Het festival vindt plaats op en rond de Dorpsstraat met podia op het Bakkerspleintje, Dorpsplein en Kerkplein. Twee dagen rondstruinen, genieten van lekker eten & drinken en cultuur. En vooral gezellig samen zijn met familie, vrienden en buren. 

Culturele programma

Het festival wordt geopend door wethouder Roel Beems en het Groot Castricums Smaakmakerskoor onder leiding van Marieke Zondervan. Daarna zijn er op drie podia allerlei optredens: op het Dorpsplein, Bakkerspleintje en Kerkplein. Elk plein heeft zijn eigen signatuur. Hierdoor is het voor de bezoekers duidelijk waar ze moeten zijn voor welk aanbod. De acts zijn akoestisch of licht versterkt en worden uitgevoerd door Castricumse solisten, bands, stand-up comedians, orkesten, koren en DJ’s. Daarnaast wordt elk podium bezocht door enkele professionele acts. Beide dagen worden afgesloten met een knallende headliner. Zo kunnen we al verklappen dat Kasper van Kooten op zaterdagavond een preview van zijn theaterconcert komt geven.

Culinaire programma
Het evenement wordt door lokale horeca gevoed. De restaurants en cafés rondom het Dorpshart bieden in of voor hun eigen zaak passende gerechtjes aan die al wandelend kunnen worden afgenomen. Voor horeca buiten het dorpshart zijn kraampjes of foodtrucks ingericht.

Informatie en line up

Zet het in je agenda: zaterdag 3 september van 15.00 tot 22.00 uur en zondag 4 september van 13.00 tot 21.00 uur, het Castricums Smaakmakers Festival.

Van het festivalterrein wordt een overzichtelijke plattegrond gemaakt zodat de bezoekers snel kunnen zien wat er waar te beleven en te proeven is. Kijk voor de line up en informatie van het Smaakmakers Festival op: https://linktr.ee/smaakmakerscastricum

Bijdragen aan het Smaakmakers Festival?

Ben jij ook een echte Smaakmaker en wil je je naam aan dit fantastische event verbinden? Dan zijn er verschillende manieren om het festival te sponsoren. Neem hiervoor contact op met Henk Ruijter, ruijter23@ziggo.nl, 06-18875880

Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 55 minuten geleden
Afbeelding
Samen2 Maatjesvrijwilliger: Verbinden en Ondersteunen 4 uur geleden
Afbeelding
Nomineren Erfgoedvrijwilligersprijs 2023 21 uur geleden
Afbeelding
Muziektuinen Festival goed bezocht video gisteren
Afbeelding
Superweekend bij Castricumse Rugbyclub 21 sep., 09:02
Afbeelding
37e AMAK-loop op 24 september 20 sep., 18:59 1
Afbeelding
Ontmoet event in sporthal de Enterij in Limmen 20 sep., 15:54
Afbeelding
Wereld Alzheimer Dag 20 sep., 12:01
Afbeelding
N203 ook dicht in nacht van 20-21 september 20 sep., 07:59
Afbeelding
Bijeenkomst over fietsverkeersregels in Castricum 19 sep., 19:01
Afbeelding
Schaakvereniging Vredeburg weer van start 19 sep., 15:43
Afbeelding
Kom gezellig buiten spelen! 19 sep., 12:01