Afbeelding

PrutsHubDagen in de bibliotheek

Algemeen

CASTRICUM - De PrutsHubDagen komen naar je toe deze zomer! Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. Omdat niet iedereen in staat is om naar Heerhugowaard te komen, komen de PrutsHubDagen naar jou toe! Kom jij ook lekker prutsen in de zomervakantie?

Leuke uitdaging voor kinderen 
Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar deze PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren. En wat is dan prutsen? Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek. In de laatste week van de zomervakantie kun je op vijf middagen in verschillende vestigingen prutsen! Wat kun je allemaal doen deze week?

Wat, wanneer en waar?
Maandag 22 augustus kun je in de bibliotheek in Alkmaar De Mare prutsen met robots. Je kunt deze middag allerlei robots en apps uitproberen. Dinsdag 22 augustus is de monsterworkshop in de bieb in Alkmaar Centrum. Je maakt je eigen monster en gaat aan de slag met ledlampjes. Woensdag 24 augustus proberen we te programmeren zonder internetaansluiting of elektriciteit onder het mom “Programmeer je ouders”. Donderdag 25 augustus kun je met behulp van allerlei knutselmaterialen je eigen robot bouwen. En op vrijdag 26 augustus gaan we aan de slag met de 3D printer in de bibliotheek in Castricum.

Voor meer informatie over de workshops kijk je op www.bknw.nl/agenda.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden. Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang! Bibliotheekleden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Het tijdstip van de activiteiten is van 14.00 tot 15.30 uur. 

Afbeelding
Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark met acht elektrische auto's 15 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 18 uur geleden 1
Afbeelding
Ontving jij het NL-Alert testbericht? 22 uur geleden 2
Afbeelding
Districtsfinales voor DOS 5 jun., 15:55
Afbeelding
Kom je ook naar de reünie op het Bonhoeffercollege? 5 jun., 12:48
Afbeelding
Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping 5 jun., 08:58
Afbeelding
Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld 4 jun., 15:52
Afbeelding
Stiltewandeling naar het strand 4 jun., 12:37
Afbeelding
Nieuwe terras De Oude Keuken Bakkum feestelijk geopend video 4 jun., 09:09
Afbeelding
Natuurnetwerk Nederland versterkt natuur in Zanderij Noord 3 jun., 15:56
Afbeelding
Metamorfose Camping Bakkum video 3 jun., 10:06
Afbeelding
Beleef de spectaculaire Klim naar Het Grote Raam 2 jun., 15:50