Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gastgezinnen gezocht voor uitwisselingsstudenten

Algemeen Castricum

CASTRICUM – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Er worden gastgezinnen voor deze studenten gezocht; bied jij hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Castricum en omgeving, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij je?

Uitwisseling naar Nederland
Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen is Travel Holand nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het je leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent? 

Wie zijn de internationale scholieren?
Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo kan de muzikale Damien uit Australië niet wachten om in de Nederlandse cultuur te duiken. Zijn grootste hobby’s zijn vissen, nieuwe plekken ontdekken en gitaar spelen. De sportieve, Italiaanse Aisling zal ook naar Nederland komen. Ze gaat graag zwemmen en wil in de toekomst drama studeren. Maar ook Luïza uit Letland en de Thaise Pattarawee zijn erg nieuwsgierig naar de Nederlandse taal en cultuur. Daarom willen ze graag een tijdje in een gezellig gastgezin verblijven om hun droom werkelijkheid te laten worden. Ga je met één van hen ons land verkennen of ben je nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen. 

Wie biedt een Internationale uitwisselingsstudent een thuis? 
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.? Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Gastgezin zijn voor een buitenlandse scholier is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website. 

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 7 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 10 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 14 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00