Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Ringsteken Bakkum groot succes

Algemeen Bakkum

BAKKUM - Na 2 jaar afwezigheid was zondag 26 juni de 32e editie van het Ringsteken in Bakkum. In de ochtend reden de oldtimer-trekkers een vernieuwde toertocht door de polder onder begeleiding van Pieter Gijzen, Arnold Res en Michiel Mooij.

In de middag begon het ringsteken. Helaas kwam er een ruiter net voor het begin heel naar ten val en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Na een half uur werd het programma hervat. Met 57 combinaties, waaronder 15 paarden onder het zadel, 15 aangespannen combinaties en 27 oldtimer-trekkers was het een geweldige dag. Ringmeester Hein Poel leidde alle pony’s en paarden in goede banen.

De paarden onder het zadel gingen van start om 13.00 uur en streden daar dapper om de Siem Mooij Prijs. Rosa Scheper kon helaas niet haar titel prolongeren met Hiswa P.J. Dit jaar ging Anouk Bijvoet met Haflinger Willy er met de wisselbeker vandoor. Chloë Smit en Tessa Brands moesten nog een spannende barrage rijden voor de 2e en 3e plaats, maar uiteindelijk won Chloë Smit de barrage en eindigde zij op 2e plaats en Tessa Brands op de 3e plaats.

In de rubriek het aangespannen paard is Bert Hooft 1e geworden met een totaal van 21 punten en nam daarmee de Cees Poel Prijs mee naar huis. Peter Hoffer en Henni Smit veroverden de 2e plaats. Gevolgd door Ellen Spigt en Britney Blom met Cubana en Cees Rianne Duijn. De troostprijs was voor Joey en Fleur met hun shetlander Giel.

Bij de Oldtimer-trekkers wonnen Gerard Veldt en Marije van de Ven de 1e prijs met zijn Mc Cormick D219. Jan Borst en Fiep Twisk wonnen het origineelste geheel met de Mc Cormick en Frank de Winter won de oppoetsprijs. De Troostprijs was voor Wim Apeldoorn uit Heiloo met zijn Mc.Cormick-International Farmall DLD2 .

Ook werd er nog stilgestaan bij het aftreden van 2 bestuurders; Siem Mooij legt na 30 jaar zijn functie neer en Cees Duijn gaat na 10 jaar trouwe inzet stoppen. Beiden worden bedankt voor hun trouwe inzet.

Verder wil de organisatie de 77 sponsors bedanken en in het bijzonder Jan Hes, HUBO Bouwmarkt, Stet Heemskerk en Hotel Fase Fier.

Afbeelding
Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark met acht elektrische auto's 15 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 18 uur geleden 1
Afbeelding
Ontving jij het NL-Alert testbericht? 22 uur geleden 2
Afbeelding
Districtsfinales voor DOS 5 jun., 15:55
Afbeelding
Kom je ook naar de reünie op het Bonhoeffercollege? 5 jun., 12:48
Afbeelding
Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping 5 jun., 08:58
Afbeelding
Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld 4 jun., 15:52
Afbeelding
Stiltewandeling naar het strand 4 jun., 12:37
Afbeelding
Nieuwe terras De Oude Keuken Bakkum feestelijk geopend video 4 jun., 09:09
Afbeelding
Natuurnetwerk Nederland versterkt natuur in Zanderij Noord 3 jun., 15:56
Afbeelding
Metamorfose Camping Bakkum video 3 jun., 10:06
Afbeelding
Beleef de spectaculaire Klim naar Het Grote Raam 2 jun., 15:50