Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Dakbrand, meting koolmonoxide en kauw vast

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni.

Dakbrand
Woensdagochtend 1 juni zijn de brandweer van Castricum en de ladderwagen van brandweer Heemskerk om 09.07 uur met spoed uitgerukt naar een woning aan de Henri Dunantsingel voor een dakbrand. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust met één straal hogedruk. Met behulp van de ladderwagen hebben de brandweerlieden diverse zonnepanelen verwijderd en wat dakpannen, dit om zeker te weten dat de brand volledig uit was. De bewoners roken een brandlucht en zagen daadwerkelijk wat rook onder de dakpannen/zonnepanelen vandaan komen, daarop is de brandweer met spoed gealarmeerd. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de afhandeling van de schade en de rooklucht in de woning. Team Brand Onderzoek (TBO) kwam ook ter plaatse om te onderzoeken waardoor de brand is ontstaan.

Meting koolmonoxide
Donderdagavond 2 juni zijn de brandweerlieden om 19.55 uur met spoed uitgerukt naar een bovenwoning  aan de Pernéstraat. Dit omdat de bewoners steeds een rare tik hoorden bij de cv-ketel en beiden misselijk werden en hoofdpijn kregen. Daarom hadden ze de brandweer gebeld en die hebben diverse metingen gedaan, maar konden geen rare waardes meten. Het advies was om voldoende te ventileren en de volgende dag zou de loodgieter de cv-ketel na komen kijken. Tot die tijd zou de cv-ketel niet gebruikt worden.

Kauw vast in koof van oude schoorsteen
Zondagavond 5 juni is de brandweer om 20.05 uur uitgerukt voor een dier in de problemen bij een woning aan de Chopinstaat. Er bleek een kauw vast te zitten in een koof waar voorheen de schoorsteen gestaan heeft. Maar de kauw kon er zelf niet meer uitkomen. De brandweer heeft de koof netjes los gehaald in overleg met de bewoners, waarna de vogel de ruimte kon verlaten en zo weer vrolijk naar buiten kon.

Bron: Brandweer Castricum op Facebook

Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 44 minuten geleden
Afbeelding
Samen2 Maatjesvrijwilliger: Verbinden en Ondersteunen 4 uur geleden
Afbeelding
Nomineren Erfgoedvrijwilligersprijs 2023 21 uur geleden
Afbeelding
Muziektuinen Festival goed bezocht video gisteren
Afbeelding
Superweekend bij Castricumse Rugbyclub 21 sep., 09:02
Afbeelding
37e AMAK-loop op 24 september 20 sep., 18:59 1
Afbeelding
Ontmoet event in sporthal de Enterij in Limmen 20 sep., 15:54
Afbeelding
Wereld Alzheimer Dag 20 sep., 12:01
Afbeelding
N203 ook dicht in nacht van 20-21 september 20 sep., 07:59
Afbeelding
Bijeenkomst over fietsverkeersregels in Castricum 19 sep., 19:01
Afbeelding
Schaakvereniging Vredeburg weer van start 19 sep., 15:43
Afbeelding
Kom gezellig buiten spelen! 19 sep., 12:01