Afbeelding
Foto: Brandweer Castricum op Facebook

Pulletje bevrijd op Bevrijdingsdag en meer brandweernieuws

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 2 tot en met zondag 8 mei.

Brandweer bevrijd pulletje op bevrijdingsdag
Donderdagochtend 5 mei kreeg de brandweer om 08.47 uur een melding om een pulletje te bevrijden die in een straatkolk was gelopen aan de Margaret Krophollerlaan. De brandweer wist het pulletje snel te bevrijden en weer te herenigen met zijn moeder, broertjes en zusjes. En dit op bevrijdingsdag.

Assistentie ambulance
Brandweer Castricum is donderdagochtend 5 mei om 11.29 uur voor de tweede keer zonder spoed opgeroepen. Dit keer om de ambulance te assisteren aan de Arisven in Castricum. De patiënt is in samenwerking met de ladderwagen van de brandweer Heemskerk veilig naar beneden gehesen en overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Prullenbakbrandje
Donderdagmiddag 5 mei is brandweer Castricum om 14.01 uur voor de derde keer zonder spoed uitgerukt, ditmaal voor een prullenbak die rookte. Eenmaal ter plaatse hebben zij de prullenbak met één straal hogedruk vakkundig nageblust, en direct de vuilniszak vervangen.

Brand bijgebouw blijkt barbecue te zijn
Donderdagavond 5 mei is brandweer Castricum om 19.11 uur voor de vierde keer deze dag uitgerukt. Ditmaal was er een melding van een brand van een bijgebouw aan de Johan Willem Frisostraat. De brandweer was zeer snel ter plaatse. En daar bleek het te gaan om barbecue die flink stond te roken. De brandweer heeft nog even een gesprek gehad met de bewoners en kon al weer snel retour.

Kauw vast tussen de muur en een tegel
Zaterdagavond 7 mei is de brandweer om 18.46 uur uitgerukt naar de Santmark, dit omdat er een kauw vast zat met zijn hoofd tussen de muur en een straattegel. De brandweer heeft de tegel wat opgeschoven en wat ruimte gemaakt. De kauw ging van de schrik weer terug naar binnen (kruipruimte). De brandweerlieden hebben de tegels teruggelegd met nog voldoende ruimte over zodat als iedereen weg was de kauw er zelf uit kon komen.

Gaslucht bij de cv-ketel
Zondagmiddag 8 mei  is de brandweer om 16.22 uur met spoed uitgerukt naar een woning aan de Charlotte de Bourbonstraat. De bewoners roken een gaslucht bij de cv-ketel en hadden de brandweer gebeld. De brandweerlieden hebben gemeten en alles nagekeken. Zij kwamen erachter waar de lekkage vandaan kwam. Dit hebben ze verholpen, maar wel het advies gegeven om nog even een monteur langs te laten komen.

Bron en foto: Brandweer Castricum op Facebook. 

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 8 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 11 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 15 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00