Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Lenteprogramma De Hoep

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Bezoekerscentrum De Hoep heeft een vol activiteitenprogramma voor april en de meivakantie. Bijvoorbeeld de lezing ‘De reis van de Nachtwacht’, workshops Bloembommen maken, op pad met de boswachter om te vogelen, een weggeefactie op Nationale Zaaidag, een WOII fietsexcursie met John Heideman, Mad Science en nog veel meer.

De paashaas zet eerste en tweede paasdag een speurtocht uit bij De Hoep. Ga op zoek naar de eieren met vragen en vind de oplossing. Als je mee wilt doen kan je je melden bij de balie en daar de paasspeurtocht ophalen. Na afloop krijgen de kinderen iets lekkers (zolang de voorraad strekt). De speurtocht is de hele dag beschikbaar.

Vier de zaaitijd met ons! Tijd om de mouwen op te stropen en zelf bloembommen te maken. De workshopleider van Guerilla Gardeners helpt iedereen om bloembommen te maken met inheemse zaden. Hiermee kun je kale stukken grond omtoveren in een fleurige bloemenzee. Iedereen neemt de bommen mee naar huis, in het duinreservaat mag niet gezaaid worden. Dus help de bijen in uw tuin of straat en geniet van de bloemen. Vanaf 23 april doorlopend tussen 13.00 en 16.00 uur. Reserveren is niet mogelijk; soms moet je even wachten op een plekje.

Er kunnen ontelbare verhalen en feitjes verteld worden over de Tweede Wereldoorlog, en als er iemand goed kan vertellen is het John Heideman. In het Noordhollands Duinreservaat heeft zich in die tijd veel afgespeeld. Eind 1942 besloot Hitler tot de bouw van de zogenoemde Atlantikwall. Bunkers, versperringen en barakken werden door de Duitse bezetter opgetrokken in ons duin. Ze waren bang dat de vijanden van de Duitsers (de geallieerden) vanuit het westen zouden proberen hen weer terug te drijven naar Duitsland. Stap op de fiets, John neemt je mee naar bijzondere plekken die getuigen van deze geschiedenis waar je anders niet snel komt. Op 30 april en 7 mei van 10.00 - 12.00 uur. Reserveren verplicht.

Ook komt Theater Poppekus langs voor diverse voorstellingen en komen de Mad Science professoren workshops geven. Kijk voor het volledige programma op deze website.

Afbeelding
Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark met acht elektrische auto's 16 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 20 uur geleden 1
Afbeelding
Ontving jij het NL-Alert testbericht? 23 uur geleden 2
Afbeelding
Districtsfinales voor DOS 5 jun., 15:55
Afbeelding
Kom je ook naar de reünie op het Bonhoeffercollege? 5 jun., 12:48
Afbeelding
Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping 5 jun., 08:58
Afbeelding
Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld 4 jun., 15:52
Afbeelding
Stiltewandeling naar het strand 4 jun., 12:37
Afbeelding
Nieuwe terras De Oude Keuken Bakkum feestelijk geopend video 4 jun., 09:09
Afbeelding
Natuurnetwerk Nederland versterkt natuur in Zanderij Noord 3 jun., 15:56
Afbeelding
Metamorfose Camping Bakkum video 3 jun., 10:06
Afbeelding
Beleef de spectaculaire Klim naar Het Grote Raam 2 jun., 15:50