Tafelen voor vastenactie
Tafelen voor vastenactie Foto: aangeleverd

Driegangenmenu door Limmen ‘Tafelen voor de vastenactie’

Algemeen Limmen

LIMMEN - Zondag 27 maart staat binnen de Corneliusparochie en Limmen helemaal in het kader van de Vastenactie en Burkina Faso. 

’s Morgens om 10.00 uur is het Jambokoor te gast in de Corneliuskerk en is er na afloop verkoop van Afrikaanse-wereldwinkel artikelen. Het repertoire van het Jambokoor bestaat uit Afrikaanse liederen in verschillende Afrikaanse talen. Tijdens het zingen spat het enthousiasme er van af en ook de aankleding en muzikale begeleiding is geheel in de sfeer die je in Afrika kunt aantreffen tijdens vieringen in de kerk. Deze sfeer is nu precies wat het koor wil overbrengen opdat je iets proeft van de manier hoe men in Afrika zo’n dienst meebeleeft. Het koor dat al 30 jaar bestaat komt met ruim 60 ‘man’. De begeleiding bestaat uit een piano, gitaren en Afrikaanse drums en de dirigent is Dhr. Teun Steur uit Zuidermeer 

Aan het eind van de middag gaan we eindelijk weer, na de corona-periode, ‘Tafelen voor de Vastenactie’.
Er zijn door Limmen heen gastheren en gastvrouwen die hun huis en tafel beschikbaar hebben gesteld voor het verzorgen van een driegangenmenu. Het idee is dat je als deelnemer op drie verschillende adressen een gedeelte van het menu toegediend krijgt. Het driegangenmenu begint om 17.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Corneliuskerk, daar doe je je donatie van minstens € 15,- per persoon voor de Vastenactie, waarna je in koppeltjes van twee naar een adres gestuurd wordt voor het voorgerecht. Na het voorgerecht krijg je – op de afgesproken tijd - als koppel een envelop met het adres waar het hoofdgerecht genuttigd kan worden. Daar ontmoet je weer andere tafelgenoten. Daarna krijg je het adres voor het toetje. Diegenen die de gasten ontvangen, krijgen dus drie keer twee koppeltjes van twee gasten op bezoek.

Bij ‘Tafelen voor de Vastenactie’ gaat het om de verbondenheid met elkaar en dat gebeurt als gevers en ontvangers samen komen. Het gaat bij dit alles ook om de verbondenheid met het Vastenactie-project voor Burkina Faso. De Corneliusparochie werkt hiervoor samen met de WOL (werkgroep ontwikkelingssamenwerking Limmen). Dit jaar gaat het om meisjes die, na de succesvolle actie drie jaar geleden met het maken en verstrekken van wasbaar maandverband, betere kansen nodig hebben om als modeontwerpsters een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Je kunt het project ook steunen door te storten op rekeningnummer NL21 INGB 0000005850 onder vermelding Vastenactie 2022 project 401846 ten name van Werkgroep MOV-HALE (Missie, Ontwikkelingssamenwerking en Vrede).

Het Jambokoor is 27 maart te gast in de Corneliuskerk
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 16 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34