Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bibliotheek start met nieuw inloopspreekuur: Digitale Overheid Spot

Algemeen Castricum

CASTRICUM - In maart gaat in acht vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard een nieuw inloopspreekuur van start, het Digitale Overheid Spot. Tijdens dit gratis inloopspreekuur kun je terecht met al je vragen over taal, rekenen, omgaan met de computer én de digitale overheid. Een afspraak maken bij de gemeente, je rijbewijs verlengen, zorgtoeslag aanvragen, het is soms best moeilijk. Zij kunnen je hierbij helpen, én ze leren je hoe je het voortaan zelf kunt doen. 

Ook met vragen over taal en rekenen kun je bij dit spreekuur terecht. Bijvoorbeeld als je de Nederlandse taal beter wilt leren spreken of schrijven. Of als je beter wilt leren rekenen. Of met je digitale vaardigheden aan de slag wilt gaan. 

Computer
Maar ook kun je langskomen als je bijvoorbeeld nog nooit met een computer hebt gewerkt, maar dit wel graag wilt leren. Je kunt oefenen op een laptop van de bibliotheek of je eigen apparaat meenemen, zoals je smartphone of een tablet. De programma’s van oefenen.nl zijn hiervoor zeer geschikt. En er is dan altijd iemand aanwezig die je verder kan helpen als je er even niet uitkomt.

Waar en wanneer
Vanaf deze week kun je voor al deze vragen en meer terecht bij het Digitale Overheid Spot in de Bibliotheek. Daar helpen ze je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties of samenwerkingspartners. Kijk voor het complete overzicht van spreekuren, data en tijden op bknw.nl/agenda. Of bel met de klantenservice op 072 – 515 66 44. 

Ze zitten iedere week voor je klaar, je kunt gewoon langskomen. Het is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek Kom langs, ze helpen je graag! 

Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 5 uur geleden
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47