Afbeelding
Foto: Pixabay

De Bemiddelingskamer zoekt buurtbemiddelaars

Algemeen Regio

REGIO - De Bemiddelingskamer heeft  ruimte voor nieuwe enthousiaste bemiddelaars. Buurtbemiddeling is nuttig, boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk met als doel herstel van communicatie. 

Training
Voordat je aan de slag gaat, volg je kosteloos een driedaagse training. De eerste twee dagen volgen kort op elkaar. Je leert dan de methode van buurtbemiddeling toe te passen en oefent de fijne kneepjes van het communiceren. Daarna ga je aan de slag. Buurtbemiddelaars gaan altijd met z’n tweeën op pad. Als beginnend bemiddelaar ga je eerst samen met een ervaren bemiddelaar mee. Na ongeveer een half jaar vindt de derde en laatste dag van de training plaats.

Team
Het team van De Bemiddelingskamer bestaat uit 65 buurtbemiddelaars: mannen en vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden. Het is belangrijk dat je je collega’s goed leert kennen. Daarom neemt iedereen regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten en verdiepingstrainingen. Dit bevordert de samenwerking en draagt bij aan jouw deskundigheid en ontwikkeling.

Wat breng je mee?
Je kunt goed contact maken met mensen, en bent bereid om je onpartijdig op te stellen en vertrouwelijkheid te waarborgen. Als bemiddelaar ben je woonachtig in de gemeenten waar De Bemiddelingskamer buurtbemiddeling uitvoert (Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Koggenland of Opmeer).  Je kunt ook in een randgemeente bemiddelen, als je dit liever hebt. Je bent bij voorkeur minimaal gedurende twee jaar beschikbaar, flexibel inzetbaar en beschikt over eigen vervoer. 

Enthousiast? 
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Of stuur jouw cv met een korte motivatie naar: info@debemiddelingskamer.nl
Voor meer informatie zie: www.debemiddelingskamer.nl

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34