Afbeelding
Foto: Pixabay

Supersnel internet : start aanleg glasvezel in 2022/2023

Algemeen Castricum

Colleges gemeente Castricum en Uitgeest stemmen in met aanleg glasvezelnetwerk

CASTRICUM - Een jarenlange wens om een glasvezelnetwerk in de gemeente Castricum en Uitgeest aan te leggen wordt werkelijkheid. De gemeenten Castricum en Uitgeest hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met glasvezelexploitant E-Fiber. Beide gemeenten worden geheel (inclusief de buitengebieden) voorzien van een glasvezelnetwerk. 

Overal snel internet
Het huidige kopernetwerk heeft haar maximum capaciteit bijna bereikt. Eén van de redenen om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met netwerkbeheerder E-Fiber. De gemeenten zorgen voor de benodigde faciliteiten en houden vooral toezicht op de werkzaamheden. E-Fiber legt op eigen initiatief en investering het netwerk aan. Binnenkort start E-Fiber met communicatie naar inwoners.

Zorgvuldige planning
De aanleg van de netwerken staan gepland 2022 en 2023. Onderdeel van het netwerk zijn enkele glasvezelhuisjes. De locatie van deze huisjes moet nog worden bepaald. Daarna begint de aanleg van het netwerk door kabels te leggen in de straten. “Zowel inwoners als ondernemers kunnen eigenlijk niet meer zonder een snelle internetverbinding. Glasvezel biedt hiervoor de oplossing,” aldus wethouder Paul Slettenhaar (ruimtelijke ordening, wonen, openbare ruimte en verkeer) van de gemeente Castricum.

Wethouder Cecilia Van Weel (beheer en onderhoud openbare ruimte, verkeer en vervoer en grondbedrijf) van Uitgeest heeft alle vertrouwen in het proces: “De aannemer zorgt voor een zorgvuldige planning en communicatie naar onze inwoners zodat een straat hooguit een dag open ligt. De kabels moeten toch echt eerst de grond in voordat we er gebruik van kunnen maken.” 

Van de andere BUCH gemeenten heeft Bergen eerder al een overeenkomst gesloten met E-fiber. Heiloo is al enige jaren geleden voorzien van een glasvezelnetwerk.

Afbeelding
Donateursconcert Emergo 6 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 8 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 12 uur geleden
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 16 uur geleden
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52
Afbeelding
Bijzondere kruiswegvieringen in Akersloot en Uitgeest 25 mrt., 12:01
Afbeelding
Presentatie plannen nieuw zwembad terugkijken 25 mrt., 08:01