Afbeelding
Foto: aangeleverd

Vanaf 17 januari geen afspraak meer nodig voor boosterprik

Algemeen Regio

REGIO - Vanaf maandag 17 januari is het niet meer nodig een afspraak te maken voor een boosterprik tegen corona. Vanaf die dag kan iedereen langskomen op het moment dat voor hem of haar het beste uitkomt. GGD Hollands Noorden stelt deze verruimde werkwijze in omdat de meeste druk op de vaccinatielocaties inmiddels achter de rug is. Daardoor is het boosteren zonder afspraak beter te organiseren. Het meenemen van een geldig identiteitsbewijs is altijd noodzakelijk.

Deze week is het nog niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen. Wel zijn er voor deze week nog een aantal plekken vrij, maar die kunnen alleen worden ‘geboekt’ door een afspraak in te plannen op www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch te reserveren via 0800-7070. Voor inwoners die het maken van een afspraak op prijs stellen, blijft deze mogelijkheid ook tijdens de vrije inloop die volgende week start.

Het toedienen van een boosterprik startte in Nederland op vrijdag 19 november. Het accent lag toen op het boosteren van de oudere inwonersgroep omdat deze tot de meest kwetsbare doelgroep wordt gerekend. Sinds vorige week kan iedereen van 18 jaar en ouder een afspraak inplannen. GGD Hollands Noorden heeft inmiddels ruim 230.000 boosterprikken gezet. Daarmee is bijna de helft van de bevolking boven de 18 jaar geboosterd. De komende tijd blijven de vaccinatielocaties in Hem, Middenmeer, Den Helder en Alkmaar open voor iedereen die een boosterprik wil ontvangen. Kijk voor actuele openingstijden op www.ggdhn-corona.nl.

GGD Hollands Noorden adviseert de inwoners die gebruik willen maken van de vrije inloop zoveel mogelijk naar de locatie in Middenmeer te komen. Deze locatie heeft de grootste capaciteit, waardoor de wachttijden minder groot zijn.

Ook mensen die nog helemaal geen vaccinatie tegen corona hebben gehad, kunnen langskomen. Ook zij hoeven geen afspraak te maken. Een geldig identiteitsbewijs is voldoende om een coronavaccinatie te krijgen.

Afbeelding
Donateursconcert Emergo 6 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 9 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 13 uur geleden
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 17 uur geleden
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52
Afbeelding
Bijzondere kruiswegvieringen in Akersloot en Uitgeest 25 mrt., 12:01
Afbeelding
Presentatie plannen nieuw zwembad terugkijken 25 mrt., 08:01