Het schetsontwerp voor het nieuwe plein, met rechts op de kaart in het grijs bezoekerscentrum De Hoep.
Het schetsontwerp voor het nieuwe plein, met rechts op de kaart in het grijs bezoekerscentrum De Hoep. Foto: Braakhuis, A. (Annika)

Een nieuw entreegebied voor bezoekerscentrum De Hoep

Algemeen

CASTRICUM - In januari 2022 start PWN met de vernieuwing van het entreegebied voor bezoekerscentrum De Hoep. Er komt een groot plein met banken, bloemrijke begroeiing en ruimte voor het opvangen van regenwater. De nieuwe en ruime entree zal bezoekers een groen en warm welkom geven bij een bezoek aan De Hoep en het Noordhollands Duinreservaat. Ook wordt de verkeerssituatie in het entreegebied aangepast waardoor er een veilige inrichting ontstaat waar auto’s te gast zijn. De parkeerplaats blijft grotendeels onveranderd en is tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. De werkzaamheden worden medio april 2022 afgerond.

Vernieuwde inrichting
Het vernieuwde plein wordt een mooi vertrekpunt voor een bezoek aan de duinen en De Hoep. Er komt een groot plein met banken, bloemrijke beplanting en een watertappunt. Op informatieborden kun je van alles te weten komen over de omgeving, het duingebied en waarom de natuur ook belangrijk is voor drinkwater in Noord-Holland. Tussen het parkeerterrein en het plein voor De Hoep komt een zandwal, begroeit met typische duinplanten uit de omgeving. De nieuwe fietsenstalling komt naast de parkeerplaats.

Duurzaam
De herinrichting wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd met het toepassen van materialen die lang meegaan en het hergebruiken van materialen. Bijna alle werkzaamheden worden elektrisch uitgevoerd zonder uitstoot van stikstof en CO2. Zo minimaliseren ze overlast en de impact van de werkzaamheden op het gebied.

Bereikbaarheid
De parkeerplaats blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, inclusief de ingangen naar de Zeeweg, bezoekerscentrum De Hoep, Johanna’s hof en het duingebied. De mindervalide parkeerplaatsen voor de Johanna’s Hof worden wel verplaatst.

Meer informatie? Ga naar www.pwn.nl/nieuw-hoep-plein.

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 8 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 11 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 15 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00