Afbeelding
Foto: Pixabay

Ontvang 80 euro voor energiebesparende maatregelen

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De gemeente Castricum biedt inwoners, zowel huiseigenaren als huurders, een subsidie voor kleine energiebesparende producten (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen). Hierdoor kunt u voor maximaal 80 euro aan gratis producten bestellen, zoals bijvoorbeeld; tochtstrips, LED-verlichting of een waterbesparende douchekop.

Subsidie aanvragen
Je kunt de subsidie online aanvragen via het energieloket van gemeente Castricum, het Duurzaam Bouwloket. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-castricum. Je kunt eenmalig gebruik maken van één van deze twee opties:
1. Bestel direct gratis producten via de webshop (t.w.v. € 80,-)
2. Vraag de subsidie aan voor de energiebesparende producten die je hebt gekocht na 1 juni 2021
Er is subsidie beschikbaar voor 1.000 huiseigenaren en 1.500 huurders. Wees er daarom snel bij, want OP=OP!

Voor huurders en huiseigenaren
Wethouder Falgun Binnendijk legt uit: “De gemeente Castricum wil huurders en huiseigenaren met deze subsidie helpen stappen te zetten met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Iedereen moet zich steeds meer bewust zijn van het eigen energieverbruik en hoe eenvoudig je kleine besparingen kunt bereiken. Daar draagt deze subsidie zeker aan bij.” Binnendijk roept de inwoners dan ook op om eens een rondje in de eigen woning te lopen: “Kijk maar eens waar je stappen kunt zetten in energiebesparing. Je vindt altijd wel iets.”

Andere subsidies
Wil je weten of je in aanmerking komt voor andere subsidies voor energiebesparing? Kijk op het energieloket van de gemeente Castricum (www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck). Hier kun je een subsidiecheck doen en zien welke regelingen beschikbaar zijn. Lokaal, provinciaal of landelijk.

Gratis en onafhankelijk advies
Heb je vragen over de subsidieregeling of over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het energieloket van de gemeente Castricum (Duurzaam Bouwloket).
E-mail: info@duurzaambouwloket.nl
Website: www.duurzaambouwloket.nl/castricum

Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Castricum gefinancierd om inwoners van A tot Z verder te helpen bij het energiezuinig maken en verduurzamen van uw woning. Daarom wordt een advies gratis en onafhankelijk aangeboden.