Debbie Winterberg, rouw- en verliescoach
Debbie Winterberg, rouw- en verliescoach Foto: Brenda Vermeulen

Omdat ik van je rouw

Algemeen Castricum

“Rouw is de achterkant van de liefde” 

CASTRICUM - Om mensen te begeleiden in een rouwproces, loopt gecertificeerd rouw- en verliescoach en ervaringsdeskundige Debbie Winterberg (51) actief mee in het proces. “Iedereen ervaart het rouwen om een verlies anders, ieder rouwproces is uniek, daar zijn geen regels of een tijdslimiet aan verbonden”, vertelt Debbie.

Debbie begeleidt als professioneel rouw- en verliescoach mensen die te maken hebben met verlies. “Rouwen doen we niet alleen bij een verlies door de dood van een geliefde, maar bijvoorbeeld ook bij het verlies van een partner door echtscheiding, het verlies van de gezondheid, werk, een ideaal of een toekomstperspectief. Bovendien kan er sprake zijn van uitgestelde rouw, de verlate pijn om een verlies. Soms is er sprake van een verstoorde rouw en dan kan een coach helpen de obstakels te overwinnen”, vervolgt Debbie.

Zelf kreeg Debbie op jonge leeftijd te maken met het verlies van een geliefd persoon. “Dit verlies was voor mij een traumatische ervaring. Dankzij professionele hulp, die ik pas later inschakelde, heeft die gebeurtenis een plek gekregen in mijn leven. Sindsdien voel ik veel empathie voor mensen die worstelen met een verlies. Ik wil hen helpen hun veerkracht te hervinden.” Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek is het mogelijk te kiezen voor gesprekken in de warme en veilige omgeving van de praktijkruimte of voor wandelingen in de natuur.

“Rouw is de achterkant van liefde”, besluit Debbie. “Hoe intenser de liefde is, hoe intenser de rouw zal zijn. Ik kan de pijn die bij een rouwproces hoort niet wegnemen, maar door gesprekken te voeren kunnen we iemands gedachten ordenen en komt er ruimte voor nieuwe inzichten. We gaan samen kijken waar ik kan helpen om het leven, met het verlies, een nieuwe koers te geven. Ik luister, geef opdrachten en samen gaan we het verdriet een plek geven op een manier die het beste bij diegene past.”

Meer informatie over Debbie Winterberg rouw- en verliescoaching: 06-50284828, info@debbiewinterberg.nl of www.debbiewinterberg.nl.

Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 4 uur geleden
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36