Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Onderzoek naar nieuwbouw kindcentrum op Vondelstraat

Algemeen Bakkum

BAKKUM - Gemeente Castricum laat weten dat de huidige locatie van de basisschool aan de Vondelstraat in Bakkum het meest geschikt lijkt voor nieuwbouw van kindcentrum Cunera. Daar zouden dan kinderen van 0-12 jaar terecht kunnen voor onderwijs en opvang. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor de locatie samen met het schoolbestuur Tabijn op geschiktheid nader te onderzoeken. De politiek in Castricum spreekt hierover op donderdag 25 november (21.00 uur).

In het huidige schoolgebouw aan de Vondelstraat zit de midden- en bovenbouw van de basisschool. De kleuters zitten in het schoolgebouw aan de Prof. Winklerlaan. De wens is één nieuw schoolgebouw voor de Cunera waarin ook kinderopvang wordt ondergebracht. Hiermee kan er op één locatie een aanbod worden verzorgd voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Twee locaties over
De gemeente is al langer op zoek naar een geschikte locatie voor het kindcentrum. De suggestie om de hoek van de Sifriedstraat/Bakkummerstraat op geschiktheid te onderzoeken strandde en kwam eind 2020 niet verder vanwege protesten van bewoners en gemeenteraad. Omwonenden van de overgebleven onderwijslocaties aan de Prof. Winklerlaan en Vondelstraat worden de komende maanden betrokken bij het onderzoek naar de mogelijke effecten van de nieuwbouw op groen, verkeer en bouwvolume.

Wethouder Ron de Haan (Onderwijs): “We gaan nu eerst samen met de school kijken wat de mogelijkheden op de Vondelstraat zijn. De Prof. Winklerlaan is een optie die we in gedachten houden. De onderwijsfunctie daar wil ik ook graag behouden.”


Foto: aangeleverd

Vervolg
Het onderzoek is naar verwachting volgende zomer klaar. De gemeenteraad kan in het laatste kwartaal van 2022 een definitief besluit nemen over de locatie. Daarna volgen de benodigde procedures en kan stichting Tabijn, het schoolbestuur, een architect aan het werk zetten om een gebouw te ontwerpen. Medio 2022 worden de onderzoeksresultaten verwacht en gepresenteerd aan bewoners en gemeenteraad. Wanneer het proces voorspoedig verloopt en op krediet van de raad mag rekenen, kan het nieuwe kindcentrum in Bakkum er in 2025 staan.

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 7 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 10 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 14 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00