JPT-leerlingen worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.
JPT-leerlingen worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie. Foto: Fanne Tuijn, decaan op het JPT

Tech Your Talent & Smart Maintenance Day

Algemeen Castricum

CASTRICUM/ BEVERWIJK - De eerste week van oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

De 3 mavo klassen van het Jac. P. Thijsse College hebben deelgenomen aan Smart Maintenance Day bij de Walvis in Beverwijk en 3 havo was op woensdag 6 oktober de hele dag op pad voor Tech Your Talent.

Smart Maintenance Day
De leerlingen van 3 mavo hebben tijdens deze middag kennisgemaakt met technologie en de bedrijven daarachter. Met Smart Maintenance wordt er gebruik gemaakt van allerlei technologische innovaties om onderhoud effectiever uit te kunnen voeren. De leerlingen hebben onder andere voorlichting van bedrijven gekregen die Smart Maintenance al toepassen. En zij hebben diverse activiteiten gezien en gedaan met een VR-bril. De favoriete activiteiten van deze middag waren de autobanden van een raceauto verwisselen en een race maken over het circuit Zandvoort in een formule 1 raceauto.

Tech Your Talent
Tijdens Tech Your Talent heeft iedere klas in de ochtend een bedrijf bezocht die binnen de technische sector werkzaam is namelijk Tata Steel, Harsveld en Megacon in Velsen en Kenzfigee in Zaandam.

De leerlingen kregen onder andere presentaties over de bedrijven, hadden een live verbinding met Denemarken waar een medewerker vanuit een kraan vragen beantwoordde, werden er led-lampjes gesoldeerd en bleek een van de mentoren een geweldige buizen-verbinder.

’s Middags waren de leerlingen van harte welkom op de H20 Esports Campus in Purmerend, de grootste Esports hub van Europa. Met opdrachten met een VR-bril, een dance clinic en het spelen van games is de afgesloten.

Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 2 mei, 10:49
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47