Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Kunstschilders in de Tuin van kapitein Rommel

Algemeen

CASTRICUM - Van 2 t/m 6 augustus zetten Afke spaargaren en cursisten hun doeken op de ezel in de Tuin van kapitein Rommel. De schilders zijn van 11-16 uur in actie te zien. Publiek is van harte uitgenodigd het ontstaan van de impressies op doek te komen bewonderen. De tuin is van zichzelf al prachtig en we zijn benieuwd of de schilders het zonlicht op de waterlelies net zo mooi weten te vangen als Claude Monet dat deed.

Het verzoek van collega Anja Jonker om in de mooie tuin van kapitein Rommel te komen schilderen met haar cursisten kwam als een geschenk. Voor velen is dit een eerste keer om de aangeleerde technieken eens buiten, en plein air( in de buitenlucht )uit te proberen. Afke Spaargarenbegeleid iedereen op een positieve manier en probeert de kwaliteiten die cursisten in huis hebben naar boven te krijgen. Dat lukt! Afke is Beeldend kunstenaar en begeleid en stimuleert het tekenen en schilderen naar de waarneming: ‘Het is altijd leuk om te merken hoeveel meer je gaat zien als je tekent en schildert.’

Afke geeft al sinds 1989 teken en schilderles. Op dinsdagavond bij Perspectief Castricum en ook elk jaar de basiscursussen tekenen en schilderen. Ook geeft zij les bij Toonbeeld in Castricum op de zaterdagmorgen. Daar heeft zij oa het project “Toonkunst” begeleid n.a.v. De dag van de ontmoeting. Verder heeft Afke zelf exposities zoals in de Kloostergangen in Haarlem(2020) en geeft zij les in Velsen en Beverwijk. Zij werkt ook voor De ZorgSpecialist waar zij creatieve zingeving geeft aan mensen met dementie. Het plezier in tekenen en schilderen staat altijd voorop.

Naast de schilder kunnen we nog een muze in de tuin begroeten. Deze week ontmoeten we in de tuin een bijzondere dichteres. Haar naam is Mia Wijten. Mia komt 2 t/m 6 augustus nieuwe gedichtenbundels met natuurfoto’s presenteren. Zij schreef maar liefst 3 nieuwe boekjes : ’te gekke bomen’, ‘natuurlijk water’ en ‘verrassende duinen’.

Tuin van kapitein Rommel ligt schuin tegenover het station en is dagelijks geopend van 9.30-16.30 Het terras is open voor een kopje koffie of thee en versnaperingen. U bent van harte welkom.

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 14 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34